2002 Top 20 zene szubjektív válogatás lista

2002 Top 20 zene szubjektív

2002 Top 20 zene szubjektív válogatás lista




2002 Top 20 zene válogatás lista jókora választékból származik, ugyanis ez volt talán az utolsó „majdnem” csúcs év életemben zeneileg. Nagyjából 7 év kihagyás után újra fogható volt falunkban műholdas zenei adó, ezúttal a német Viva. Alaposan belelendültem, s gyűltek is a videokazetták a sok-sok videoklippel
A trance-vocal típusú és a trance-hard trance jellegű zenék nagyon divatosak voltak akkor, s töménytelen mennyiségben készültek, köztük igen jó alkotások is. A Viva révén a kései electro, s más érdekes stílusokból is jócskán ízelítőt kaptam a speciális zenei műsorokból, kár, hogy egy részük később megszűnt. Ezúttal ismét több, azaz 20 zenét válogattam ki a hatalmas kínálatból.


2002 Top 10 zene


A 2002 Top 10 zene sorrendje egészen a cikk megírásáig mozgásban volt. Végül a csak később megismert felvételek vették át az első két helyet. A The Future Sound Of London legnagyobb slágeréről már a '92-es Top zenéknél is írtam, ennek a Marco V. féle remixe frenetikus lett. A 92’ –es ambient-breakbeat itt a tánczenéhez felgyorsulva, '’trance-esítve” szól, közben megtartva az eredeti zene hipnotikus hangzását is.


Caba Kroll és Laurentiu Duta zenéjét, az I Can See The Light –ot csak







nemrégiben fedeztem fel, a dallamát azóta sem tudom feledni. Az Indian Summer B1 feat. Maverick féle feldolgozásáról már az italodance zenét bemutató cikkben is írtam. A Jiggy’s Radio Edit verzió hihetetlenül fülbemászó, fütyülős dallamával a legtöbb könnyűzenei stílust kedvelő embert rabul ejti. A Splash dalát említettem a magyar trance zenéket bemutató cikkben, nagyon jól sikerült.

Gardeweg –től az All I Want –ot számos remixben összegyűjtöttem, a különleges ritmikája miatt mindegyik egyedi élvezetet nyújt. A holland 4 Strings formáció a brit kislemezlista 15. helyéig tornázta fel magát 2002-ben, a Take Me Away (Into the Night) című dallal. A 4 Strings egyedi hangzású trance zenéit mindig is kedveltem, ennek a dalnak a videoklipje is jó, az élénk színekkel.






A Within Temptation különleges muzsikájáról, a Mother Earth –ről, már szó esett az általam kedvelt rockzenéket bemutató bejegyzésemben. A misztikus-természeti videoklip és a szimfonikus-gótikus dal gyorsan megszédített. A frankfurti André Visior 2002-es, rendkívül pörgős kislemezei szintén nagyon jók voltak akkoriban, s peregtek a klubokban.
A holland
Driftwood csapatnak nem sok kislemeze született, de a Freeload telitalálat volt a teljesen egyedi zenedallamával.

 

2002 Top 10 zene lista


1.The Future Sound Of London - Papua New Guinea (Marco V. Remix)   (trance)
2.Caba Kroll with Laurentiu Duta - I Can See the Light (progressive house)
3.B1 Feat. Maverick - Indian Summer (Jiggy's radio edit)   (italodance, trance)
4.Splash - Talán   (trance)
5.Gardeweg - All I Want   (house)
6.4 Strings - Take Me Away (Into The Night)   (trance)
7.Within Temptation - Mother Earth   (gothic rock, symphonic rock)
8.André Visior - Speed Up (Luvstruck 2002)   (trance, hard trance)
9.André Visior - Don't Go   (trance, hard trance)
10.Driftwood - Freeloader   (trance)




2002 Top 20 zene


üNN –től a Reality videoklipje azonnal megtetszett 2002-ben, annál is inkább, mivel az electro és az ambient stílusokat egyaránt kedvelem. A Navigator zenéje a berlini iskola terméke, engem mindig is meghipnotizáltak az ilyen stílusú zenék.


Az általam magyarul elsőként bemutatott modern classical stílus jeles képviselőitől, a Gregorian –tól számos remek zenei feldolgozás született. A Join Me esetében Sarah Brightman volt az énekesnő, és külön érdekesség, hogy a Schill Out Version Schiller nevéhez fűződik. Az Octex egy szlovéniai formáció, az Emergon –nal a dub techno irányába tehetünk egy körutazást. A német Kyau vs. Albert duótól számos lemez született, de én igazán csak a szenvedélyes Save Me –től figyeltem fel rájuk.

A Members Of Mayday történetét részletesen bemutattam néhány hónapja. Az electro-techno zenék után a listámon szereplő 2002-es lemez már a trance területén mozgott. A Sistem egy román csapat, valamelyik magyar (zenei?) adón adták (évekkel) később a Senzatii –t, s azonnal megtetszett az eredeti hangzása.






  2002-től számos új trance lemez készült. A már említett 4 Strings –től a Diving volt a másik remek lemez 2002-ben. A spanyol DJ Sammy –től az álomszerű Sunlight klipje volt a kedvenc, míg a német Dumonde – tól az erős trance hangzású God Music fogott meg.

 

2002 Top 11-20 zene lista


11.üNN - Reality   (electro, ambient)
12.Navigator - The Journey   (ambient, electronic, berlin school)
13.Gregorian (& Sarah Brightman) - Join Me ( Schill Out Version)   (modern classical)
14.Octex - Emergon   (dub techno, minimal)
15.Kyau vs. Albert - Save Me   (trance)
16.Members Of Mayday - Culture Flash   (trance)
17.Sistem - Senzatii   (synthpop, house)
18.4 Strings - Diving   (trance)
19.DJ Sammy feat. Carisma - Sunlight   (trance)
20.Dumonde - God Music   (trance)



Előzmény: 2001 Top 10 zene

Folytatás: 2003 Top 10 zene



Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.
ca-pub-3250028034952783