1998 TOP 10 ZENE SZUBJEKTÍV

1998 Top 10 zene szubjektív
 1998 Top 10 zene szubjektív


Az 1998-as év hasonló volt az előzőhöz – a trance és a house dominált – de a happy hardcore már leszálló ágba került, és újra divatba jött az electro. Nagyon nehéz volt döntenem, mivel ma nem pontosan úgy tetszenek a zenék, mint abban az évben. Több száz zene nagyon tetszett, de egyik sem nagyon kiemelkedő. Így például az első 5 között hajszálnyi különbség van.

1998 Top 10 zene
Billy Hendrix -nek nem sok lemeze jelent meg – legalábbis ezen a művésznéven – de a Body Shine az egyik legismertebb progressive house volt klubberkekben. Dr. Motte & Westbam 1998-as Love Parade zenéje a legjobban tetszett a Parade zenéik közül. A house és electro keverék One World One Future a 6. volt a német listán akkoriban. Da Hool Mama Sweet -je csak az amerikai dance listán ért el magasabb helyezést (12), de nekem nagyon bejött.


A Music Instructorról már írtam többek között az Electro zene 2 – Az újjászületés című cikkben. A Super Sonic nagyon jól szerepelt a német nyelvű országokban és Németországban aranylemezzé is vált. A szintén fülbemászó Electric City csak a következő évben jelent meg önálló kislemezen, de mivel a '98-as albumuk kezdő dala, így ide vettem.
Az Electric Universe Rain című zenéjének a California Sunshine által remixelt változata ingerelt a legjobban, ma már a goa trance egyik klasszikusa. A Salida Del Sol zenéje, a Caribic Dream üdítően hat rám, vérbeli tengerparti trance muzsika. Csakúgy, mint a Chicane -től a Red Skies, mindkettő a guitar trance első hőskorának csillaga.Mike Oldfield különleges hangzású Far Above The Clouds műve csak '99-ben jelent meg kislemezen, de már a '98-as albumán szerepelt. A Faithless -től a God Is A DJ - amellett, hogy Norvégiában és Németországban is aranylemezzé vált, és számos országban ért el magas helyezést – az amerikai dance listán is az első volt.

1.Billy Hendrix - Body Shine (progressive house)
2.Dr. Motte & Westbam - Love Parade 1998 (One World One Future) (house, electro)
3.Da Hool – Mama Sweet (trance)
4.Music Instructor - Supersonic (electro)
5.Music Instructor – Electric City (electro)
6.Electric Universe - Rain (California Sunshine Remix) (goa trance)
7.Salida Del Sol - Caribic Dream (guitar trance)
8.Chicane – Red Skies (guitar trance)
9.Mike Oldfield - Far Above The Clouds (ambient, electronic, experimental)
10.Faithless – God Is A DJ (progressive house)


Előzmény: 1997 Top 10 zene
Folytatás: 1999 Top 10 zene


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!  

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.