1997 Top 10 zene szubjektív

1997 Top 10 zene szubjektív

1997 Top 10 zene szubjektív




1997 Top 10 zene szubjektív válogatásában több olyan zene van, amelynek dallama örökre emlékezetes számomra. Főként a  trance és progressive house stílusokban találtam meg azokat a zenéket, amelyek a legjobban megfogtak. Közel két évtized távlatából visszahallgatva is azt mondom, ugyanúgy megbizsergetnek ezek a zenék, mint annak idején. A 90-es évek második felének elektronikus tánczenéjét amúgy is egyfajta tengerparti dream feeling lengte körül, köszönhetően a tengerparton készült klipeknek és a hipnotikus hangzásnak.
 



1997 Top 10 zene válogatás


1997-ben igencsak menők voltak a rágógumi zenék, s voltak köztük jobbak, de nálam egy sem férne a legjobbak közé. Andry Nalin, azaz Nalin Inc. örökre letette a névjegyét nálam a Planet Violet című muzsikával. Egy német műholdas adó tengerparti és hajón zajló táncos klipjeinél volt aláfestő zene, akkor hallottam először. A látvány és a hang olyan hatást gyakorolt rám, hogy később összegyűjtöttem a dal összes remixét. Több nagyon hosszú remixe van, amelyek számomra az igazi dream house –t jelentették.





A másik hasonló jellegű dal a Future Breeze Keep The Fire Burnin' című progressive house stílusú zenéje volt, amely szintén meghipnotizált. ’97-ben a 20. helyig jutott Németországban, és a zenei klubok egyik sokat játszott zeneszáma.
Az izraeli California Sunshine duóról már szóltam a goa trance –et bemutató cikkben. A Summer ’89 hátborzongatóan jól sikerült zene, engem legalábbis elvisz a végletekig lelki hangulatban. A svéd Antiloop formációtól számos jól sikerült lemez került napvilágra akkoriban. Az I Love You volt a kedvencem. A Talla 2XLC –től a The Klf régebbi zenéjének feldolgozása – erősen progressive trance stílusban – szintén roppant megfogott.
A Dance 2 Trance –ről lásd a történetét bemutató cikket, a slágerük újra remixelése jobb lett, mint az eredeti. A Chicane második kislemezsikere a guitar trance egyik gyöngyszeme, a Sunstroke Angliában a 21. helyig emelkedett.
A már említett Andry Nalin pedig Harry Kane –nel együtt a 90-es évek egyik legnagyobb klub és diszkóslágerét alkották meg a Beachball –lal. A különböző remixeiben a progressive house, trance és house határmezsgyéit érintő dallam számos ország listáján ért el előkelő helyezést, a kanadai dance listán 1. lett.




A Celebrate (The Love) a Zhi-Vago –tól is hallható, de nekem a Jack Santher féle verzió jött be jobban. Talán az egyik legszebb dream trance dallam. Végül, hogy meglegyen a 10, André Tanneberger egyik előző projektjének, a Sequential One –nak a muzsikáját választottam.


1997 Top 10 zene


1.Nalin Inc. - Planet Violet   (progressive house, trance)
2.Future Breeze - Keep The Fire Burnin'   (progressive house)
3.California Sunshine – Summer ’89  (goa trance, progressive trance)
4.Antiloop ‎– I Love You (Beauty And The Beast)   (acid trance)
5.Talla 2XLC – What Time Is Love  (progressive trance)
6.Dance 2 Trance - Power Of American Natives (DJ Quicksilver remix)   (trance)
7.Chicane – Sunstroke   (guitar trance)
8.Nalin & Kane - Beachball   (progressive house)
9.Jack Santher - Celebrate (The Love)   (dream trance)
10.Sequential One - I Wanna Make You   (trance)



Előzmény: 1996 Top 10 zene

Folytatás: 1998 Top 10 zene               


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.
ca-pub-3250028034952783