1997 TOP 10 ZENE SZUBJEKTÍV

1997 Top 10 zene szubjektív
 1997 Top 10 zene szubjektív
Az 1997-es év Top 10 –ében több olyan zene van, amelynek dallama örökre emlékezetes számomra. Főként a  trance és progressive house stílusokban találtam meg azokat a zenéket, amelyek a legjobban megfogtak. Közel két évtized távlatából visszahallgatva is azt mondom, ugyanúgy megbizsergetnek ezek a zenék, mint annak idején. A 90-es évek második felének elektronikus tánczenéjét amúgy is egyfajta tengerparti dream feeling lengte körül, köszönhetően a tengerparton készült klipeknek és a hipnotikus hangzásnak.Andry Nalin, azaz Nalin Inc. örökre letette a névjegyét nálam a Planet Violet című muzsikával. Egy német műholdas adó tengerparti és hajón zajló táncos klipjeinél volt aláfestő zene, akkor hallottam először. A látvány és a hang olyan hatást gyakorolt rám, hogy később összegyűjtöttem a dal összes remixét. Több nagyon hosszú remixe van, amelyek számomra az igazi dream house –t jelentették.

A másik hasonló jellegű dal a Future Breeze Keep The Fire Burnin' című progressive house stílusú zenéje volt, amely szintén meghipnotizált. ’97-ben a 20. helyig jutott Németországban, és a zenei klubok egyik sokat játszott zeneszáma.
Az izraeli California Sunshine duóról már szóltam a goa trance –et bemutató cikkben. A Summer ’89 hátborzongatóan jól sikerült zene, engem legalábbis elvisz a végletekig lelki hangulatban. A svéd Antiloop formációtól számos jól sikerült lemez került napvilágra akkoriban. Az I Love You volt a kedvencem. A Talla 2XLC –től a The Klf régebbi zenéjének feldolgozása – erősen progressive trance stílusban – szintén roppant megfogott.
A Dance 2 Trance –ről lásd a történetét bemutató cikket, a slágerük újraremixelése jobb lett, mint az eredeti. A Chicane második kislemezsikere a guitar trance egyik gyöngyszeme, a Sunstroke Angliában a 21. helyig emelkedett.
A már említett Andry Nalin pedig Harry Kane –nel együtt a 90-es évek egyik legnagyobb klub és diszkóslágerét alkották meg a Beachball –lal. A különböző remixeiben a progressive house, trance és house határmezsgyéit érintő dallam számos ország listáján ért el előkelő helyezést, a kanadai dance listán 1. lett.
A Celebrate (The Love) a Zhi-Vago –tól is hallható, de nekem a Jack Santher féle verzió jött be jobban. Talán az egyik legszebb dream trance dallam. Végül, hogy meglegyen a 10, André Tanneberger egyik előző projektjének, a Sequential One –nak a muzsikáját választottam.


1997 Top 10 zene


1.Nalin Inc. - Planet Violet   (progressive house, trance)
2.Future Breeze - Keep The Fire Burnin'   (progressive house)
3.California Sunshine – Summer ’89  (goa trance, progressive trance)
4.Antiloop ‎– I Love You (Beauty And The Beast)   (acid trance)
5.Talla 2XLC – What Time Is Love  (progressive trance)
6.Dance 2 Trance - Power Of American Natives (DJ Quicksilver remix)   (trance)
7.Chicane – Sunstroke   (guitar trance)
8.Nalin & Kane - Beachball   (progressive house)
9.Jack Santher - Celebrate (The Love)   (dream trance)
10.Sequential One - I Wanna Make You   (trance)Előzmény: 1996 Top 10 zene

Folytatás: 1998 Top 10 zene               

Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.