1994 Top 25 zene szubjektív válogatás

1994 Top 25 zene szubjektív

1994 Top 25 zene szubjektív válogatás




   1994 Top 25 zene válogatás sok hasonló stílust tartalmaz, mivel az eurodance éve volt, minden tekintetben. Minden fronton taroltak az e stílusból származó zenék, és Európa diszkói ezekre a dalokra ropták. A techno zene egyre hátrébb szorult, hajdani techno zenéket (is) jegyző előadók (U96, 2 Unlimited, Channel X stb.) is eurodance stílusban nyomultak, de a trance is előtérbe került. Emellett egyre jobban éreztette jelenlétét a happy hardcore hangzás.




1994 Top 10 zene


  Mivel ebből az időszakból csak az eurodance stílusból több száz kedvencem van, kész „művészet” volt összehoznom az 1994 Top zene slágerlistát. Mindenesetre megpróbáltam, így állt össze az alábbi 10-es, 25-ös lista.
Talán meglepő, hogy az Amphetamine –t tettem az első helyre, de ez volt a legpörgősebb hard trance akkoriban. Az olasz Two Cowboys westerndance –jének a remixváltozatai hihetetlenül tetszettek. Nemcsak a listában jelzett Subsonic Force remix, hanem a Valencia remix is csúcs volt.
  A Masterboy - amelynek történetét is megírtam – már a negyedik évét taposta, s végre Európa szerte nagy sikereket könyvelhetett el. A Feel The Heat Of The Night a nyár diszkóslágere volt, s több menő dala mellett nekem az energikus Different Dreams is nagyon bejött.
  Miközben a legtöbb országban a Return to Innocence –szel érte el a legnagyobb eredményeket az Enigma, nálam a The Eyes Of Truth volt a nyerő, amiben a csodaszép videoklip is közrejátszott.

  A Night People, a Darkness és a Souladelic dalai, 3 szuper kedvencem az 1994 őszi eurodance termések közül. Az előbbi kettő olasz produkció, a Darkness vokalistája a Fun Factory-ból Marie-Anett volt. Az In My Dreams számos ország slágerlistáján szerepelt, a legjobb eredményeket Oroszországban, Brazíliában és Izraelben érte el. A Souladelic „többnyire” német eredetű formáció volt, az  I Want Your Body talán nem annyira közismert, de a stílus rajongói minden bizonnyal jól ismerik.






 Fun Factory együttest  az előző cikkben is említettem, a ’94-es dalai már jó helyezéseket is elértek. A K2 tipikus „népzenei dance” zenét játszott (lásd: Népzene diszkósítva), ezen hangzás egyik legnépszerűbb képviselői voltak.
 

1. Drax (Drax Ltd II) ‎– Amphetamine   (hard trance)
2. Microglobe - All Our Colours   (progressive trance)
3. Two Cowboys - Everybody Gonfi-Gon (Subsonic Force Remix)   (eurodance)
4. Masterboy - Feel The Heat Of The Night   (eurodance)
5. Enigma - The Eyes Of Truth   (downtempo)
6. Night People - In The Night   (eurodance)
7. Darkness – In My Dreams   (eurodance)
8. Souladelic - I Want Your Body   (eurodance)
9. Fun Factory – Close To You   (eurodance)
10. K2 – Der Berg Ruft   (eurodance)




1994 Top 25 zene - 11-25


A Channel X a technodance keverék zene egyik legjobbja volt azokban az években, a Juno Reactor pedig az éledező goa trance stílusban remekelt. A God's Groove energiával teli, szenvedélyes trance dalai engem is magával ragadtak, és a német és izraeli listákon is jól futottak.
Az olasz Club House csapat több dallal is szerepelt a slágerlistákon, engem a Living In The Sunshine fogott meg a leginkább. A 2 holland testvér a negyedik emeletről – a Masterboyhoz hasonlóan – már évek óta a porondon volt, de ebben az évben vált igazán naggyá. A Dreams aranylemez lett.

Az olasz Einstein Doctor DJ is régebbi motorosként volt jelen, az „elektro nővel” nálam bejött. A Magic Affair-nek számos jó dala volt, akkor éppen az In the Middle of the Night kapott meg dinamikus, ütős dallamával.

  Az U96 teljes történetét már bemutattam, a Love Religion ’94 őszén érkezett és később aranylemez lett belőle Németországban. A boszniai származású Samira – aki a Maxx első dalát is énekelte – a When I Look In To Your Eyes című kislemezzel robbant be szólóként, amely Izraelben a 3. helyig menetelt.





 Ezen a ponton megállok és nem folytatom. Valahogy besuvasztottam 25 nagyon jó zenét a számtalan jobbnál jobb alkotás közül, de a listát a végtelenségig folytathatnám. Mindenesetre akik itt most kimaradtak, szerepelnek a régebbi cikkekben (pl. Eurodance története sorozat stb.)


11. Channel X - Take It To The Top   (eurodance)
12. Juno Reactor - High Energy Protons   (goa trance)
13. Masterboy - Different Dreams   (eurodance)
14. God's Groove - Back To Nature   (trance)
15. Clubhouse Feat. Carl - Living In The Sunshine   (eurodance)
16. Fun Factory – Take Your Chance   (eurodance)
17. 2 Brothers On The 4th Floor – Dreams   (eurodance)
18. K2 - Show Me Your Love   (eurodance)
19. Einstein Doctor DJ ‎– Elektro Woman   (trance, eurodance)
20. Magic Affair - In The Middle Of The Night   (eurodance)
21. Dance 2 Trance – Warrior   (trance)
22. U96 - Love Religion   (eurodance)
23. Double Fantasy - Road To Cygnus   (ambient)
24. Traci Lords – Control   (acid trance, dance)
25. Samira - When I Look In To Your Eyes   (eurodance)



Előzmény: 1993 Top 10 zene
Folytatás: 1995 Top 10 zene

Kapcsolódó cikk: Eurodance '94

 


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!



A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

1 megjegyzés:

Üzemeltető: Blogger.
ca-pub-3250028034952783