1993 Top 10 zene szubjektív

1993 Top 10 zene szubjektív

1993 Top 10 zene szubjektív




   1993 Top 10 zene szubjektív összeállításában már nem volt olyan gondom, mint az 1992-es év esetén, mivel nem volt akkora mennyiségű, számomra kiemelkedő zene. A bőség zavara ugyanúgy jelen van, de ezúttal rengeteg jó zeneszám közül válogathattam. Mivel a rengeteg számomra tetsző dal között van vagy 30-40 (az alábbiakon kívül), amely nagyon tetszik, de nem „kiemelkedő”, most csak 10 zeneszámot választottam.


  Az 1993-as évben már erőteljesen jelen volt az eurodance, és a techno egyre inkább a technodance árnyalat felé tolódott el. A trance zene viszont egyre jobban előtérbe került.




1993 Top 10 zene


 Vanessa – akit ebben az időszakban Clara Moroni testesített meg – a Hey Hey című, elképesztően sebes eurobeatjével abszolút nyerő volt nálam. Az eurobeat slágerek közt is az egyik legjobbnak tartom. A Fun Factory  Groove me című dala csak 1994-ben lett igazán ismert, de 93’-ban adták ki. Ami meglepő, hogy egyetlen slágerlistán sem ért el igazi eredményt, pedig számomra máig a legjobb daluk.





  A debreceni Tornádó –ról már írtam (90-es évek magyar dance), akik az oly ritka magyar technodance (vagy technodisco) eme remekművét alkották, több más kiváló dallal egyetemben. A Tangerine Dream –nek a a The Blue Bridge az egyik legszebb melódiája, a német Final Fantasy duó pedig a Sometimes –szal vágódott be nálam. A Quench felpörgő hard trance zenéjét azóta is többször feldolgozták más együttesek.

Az FGTH Relax –ének számos remixe közül alábbi volt az egyik legjobb, a Laserdance ’93-as lemezéről pedig a Hypermagic fogott meg. A Boobytrax alkotói ezen a project néven csak ezt az egy kislemezt adták ki, de ez az egyik legjobb feldolgozása a Don’t Go –nak. Alexis eme lemeze mögött pedig Elena Ferretti bújt meg.
 




1. Vanessa – Hey Hey   (eurobeat)
2. Fun Factory - Groove Me   (eurodance)
3. Tornádó – Tornádó   (technodance)
4. Tangerine Dream - The Blue Bridge   (ambient, jazz)
5. Final Fantasy – Sometimes   (hard trance, acid trance)
6. Quench – Dreams   (hard trance, progressive trance)
7. Frankie Goes to Hollywood - Relax (Jam & Spoon "12 trip-o-matic fairytail mix)   (trance)
8. Laserdance – Hypermagic   (spacesynth)
9. Boobytrax - Don't Go   (technodance, eurodance)
10. Alexis – Sugar Baby   (eurobeat)



Előzmény: 1992 Top 40
Folytatás: 1994 Top 25


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!



A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

1 megjegyzés:

Üzemeltető: Blogger.
ca-pub-3250028034952783