1992 Top 40 zene szubjektív válogatás lista

1992 top 40 zene

1992 Top 40 zene szubjektív válogatás lista
   1992 Top 40 zene szubjektív válogatás lista az eddigi legnehezebb összeállítás volt, ugyanis az 1992-es zeneileg a csúcs volt számomra minden tekintetben. Annyi kedvencem volt, hogy meg sem lehet számolni és sokuk alig fért rá a slágerlistákra. Ha csak a legjobb kedvenceimet veszem, sem fért volna bele egy 20-as listába, de még a 40-es listából is kimaradt jó néhány. 1992 volt az az év, amikor a techno a csúcson volt, a legjobb eurobeat zenék készültek, és az eurodance hangzás már slágerekkel jelentkezett.


1992 Top 10 zene


  Az 1992 Top 10 zenébe rendkívül nehéz volt belezsúfolni azokat a zenéket, amelyek a legnagyobb hatással bírtak rám. Akkoriban nem ez lett volna a Top 10, most így látom.


  Az akkoriban Clara Moroni vokálja által fémjelzett Linda Ross dal abszolút viszi a pálmát, az egyik legjobb eurobeat, amelyet valaha is készítettek. Az 1992 legjobb zenék sorából nem maradhat ki Slotmachine vs. Gemini 7 Popcorn feldolgozása, az egyik legjobb feldolgozása ennek a dallamnak (ld. Variációk – Popcorn). A Papua New Guinea különleges ambient keverék zene, a The Future Sound Of London legnépszerűbb műve volt a 90-es évek elején. (De nem az alábbi, hanem a rövidebb verzió volt az "igazi".)
A Snap bombaslágere végigdöngette az európai országok slágerlistáit, s a 90-es évek legjobb eurodance dalai egyike is. Az L.A. Style és a The Immortals kemény, pörgős és ritmusos techno beatjei mindenkit a tánctérre repítettek. Utóbbi dala, a Mortal Kombat, három évvel később az azonos című film főcímdala lett.


1.Linda Ross - Loving Honey   (eurobeat, hi nrg)
2.Slotmachine vs. Gemini 7 – Popcorn   (techno)
3.The Future Sound Of London - Papua New Guinea   (ambient, breakbeat)
4.Anika - Secret lover  (hi nrg, eurobeat)
5.Sandra – I Need Love   (eurodance)
6.Alphaville - Big In Japan 1992 A.D.   (techno, eurodance)
7.Snap – Rhythm Is A Dancer   (eurodance)
8.L.A. Style - I'm Raving   (techno)
9.Electrotete - I Love You   (ambient, house)
10.The Immortals - Mortal Kombat   (techno)
1992 Top 40 zene - 11-40


  Mint említettem, az 1992 Top 40 zene nálam nagyon „sűrű”, így például a 11. és a 30. helyezett között hajszálnyi különbség van, ha a tetszési indexet veszem. Vangelis nagy sikerű filmalbumából az alábbi listabeli track hihetetlenül hatásos és mély filmzenei ambient. Mike Oldfield csodálatos Sentinel dallama méltán jutott a brit lista 10. helyéig. 
A 2 Unlimited -től máig a Twilight Zone –t tartom a legjobb szerzeményüknek, akkoriban még nyomták a technót is. Az ideiglenesen Michiel van der Kuy kezelésébe került Koto 1992 -es lemeze ugyan még a spacesynth műfajába sorolandó, ám egyes dalok erősen magukon viselték az electro nyomjegyét. 
 
  Kylie Minogue dalát a Danubius -os Tinédzser Kívánságműsorban rögzítettem, a Do You Dare egy igazi ütős technodisco volt. A Love Decade -tól a Feel You –t még ’92-ben, Komjáthy György műsorából vettem fel, de csak az utóbbi időben tudtam meg az előadó és a dal címét. A Hyena a Bach is Back című őrült „techno komolyzenével” hívta fel a figyelmemet, a J.Y. Factory muzsikája pedig egy kőkemény techno dübörgés. 
Az Erasure alábbi ABBA feldolgozását hamar megkedveltem, az Urban Hype jellegzetes techno-breakbeat muzsikája szintén gyorsan a „fülembe szállt”. A Jam & Spoon Stellája talán az első guitar trance zene volt, amit csak a ’99-es feldolgozásuk múlt felül.
   A Das Boot –ot szerintem minden zenekedvelő ismeri a ’92-es évből, Dr. Alban hatalmas slágerét úgyszintén. A CO.RO. Feat. Taleesa –tól a Becouse The Night az első italodance lemezek közül való.1992 Top zene válogatás lista 11-40


11.Vangelis - West Across The Ocean Sea   (ambient)
12.Hypnosis - Planet To Planet   (spacesynth)
13.Synthesis - Let's Get Together   (techno)
14.High Frequency - Hot Summer Nights   (hi nrg, eurobeat)
15.Mike Oldfield – Sentinel   (ambient)
16.2 Unlimited - Twilight Zone   (techno)
17.Vanessa - Diamond Eyes   (eurobeat)
18.Koto - From The Dawn Of Time   (spacesynth)
19.Kylie Minogue - Do You Dare   (techno, eurodance)
20.Technostar – Telstar   (techno)
21.Daylight – Energy   (spacesynth)
22.Victoria – For You   (eurobeat, hi nrg)
23.Hyena - Bach is Back   (techno)
24.Love Decade – I Feel You   (house)
25.J.Y. Factory - James Brown Is Dead Or Alive   (techno)
26.Electronic – Disappointed   (synthpop, house)
27.Erasure - Lay All Your Love On Me   (synthpop)
28.Urban Hype - A Trip To Trumpton   (breakbeat, techno)
29.L.A. Style – Balloony   (techno, hardcore)
30.Plasma – The sound   (acid trance)
31.Jam & Spoon – Stella   (progressive trance, guitar trance)
32.Dance 2 Trance - Power Of American Natives   (trance)
33.Frank Torpedo - Never Stop   (hi nrg, eurobeat)
34.Electroset - How Does It Feel   (techno)
35.Mike Skanner – Honesty   (eurobeat)
36.U96 – Das Boot   (techno)
37.Superfly - Fly Robin Fly   (house, jazzdance)
38.CO.RO. Feat. Taleesa - Because The Night   (italodance)
39.Dr. Alban - It's My Life   (eurodance)
40.2 Unlimited - The Magic Friend   (technodance, eurodance)Előzmény: 1991 Top 20 zene
Folytatás: 1993 Top 10 zeneHa tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

1 megjegyzés:

Üzemeltető: Blogger.