1990 Top 10 zene szubjektív

1990 Top 10 zene szubjektív

1990 Top 10 zene szubjektív  1990 Top 10 zene szubjektív válogatás esetén - az előző évekhez képest - nem szenvedtem a bőség zavarával. Ebben az évben a 80-as évek stílusa már eltűnőben volt, a house került előtérbe, és lassanként beindult a techno is. 
 


1990 Top 10 zene válogatás


  Az első hely nem is lehetett kérdéses, az általam külön cikkben is bemutatott Baby Baby legjobb dala, a Sex Success, nálam megasláger. Számomra az eurobeat slágerek csúcsa, az elmúlt évtizedekben sem kopott a hatása rám. Ezt egy hasonló stílusú dal, a Virginelle –től a Fantasy követi. 
1990-ben robbant be az Enigma, világszerte rekordeladásokat produkálva. Különleges, modern classical-downtempo-ambient-new age keverék zenéikkel meghódították a közönséget, s engem is. Nekem a Mea Culpa tetszett a legjobban, a top sláger Sadeness csak később követi a sorban.

  A Bonanza Banzai legnagyobb slágerének angol nyelvű kiadása, nyugodtan lehetett volna sláger külföldön is. Az Awesome 3 nevű csapat a 90-es évek elején működött. Fancy –től a When Guardian Angels Cry egy remek zene volt. A Koto projekt – immár Michiel van der Kuy neve alatt – elektronikusabb hangzású spacesynth muzsikákat hozott össze.

 A The KLF az acid house – trance keverék What Time Is Love –val döngette a slágerlistákat, az olasz Atahualpa pedig a slágerlista 3. helyéig nyomult a techno jellegű Ultimo Imperio –val.
 

1990 Top 10 zene


1. Baby Baby - Sex success   style: eurobeat, hi nrg
2. Virginelle – Fantasy   style: eurobeat, hi nrg
3. Enigma – Mea Culpa   style: ambient, downtempo
4. Bonanza Banzai - C'mon Start The Banzai   style: synthpop
5. Awesome 3 – Hard Up   style: house
6. Enigma – Sadeness   style: ambient, modern classical
7. Fancy - When Guardian Angels Cry   style: synthpop
8. Koto – Acknowledge   style: spacesynth
9. The KLF - What Time Is Love   style: acid house, trance
10. Atahualpa - Ultimo Imperio   style: technoElőzmény: 1989 Top 10
Folytatás: 80-as évek Top 50 zene
                1991 Top 20 zeneHa tetszett, nyomj egy lájkot,, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.