YOUTUBE ZENE LETÖLTÉSEK KORA

Youtube zene letöltések kora
 Youtube zene letöltések kora
A rádiótól a Youtube-ig   A 70-es, 80-as években, ha valaki zenéket akart gyűjteni ingyen, akkor az volt a legegyszerűbb, ha bekapcsolta a rádiót és kiválasztott egy műsort, amelyben a magnósok számára játszottak felvételeket. Az a vicc az egészben, hogy akkor – pedig még tizedannyi zene sem létezett, mint most – többféle zenét lehetett hallani a rádiókban, mint a 2000-es évekre.
  A 90-es években megjelentek a cd-k, majd később lehetőség nyílt számítógép által zenei cd-k írására. Eleinte sokan digitalizálták számítógépre lemezeiket, régi kazettáikat, majd azt írták cd-re. A 2000-es évektől azonban az Interneten található, ingyenes mp3 oldalakról lehetett zenéket letöltögetni.

Videoklipeket a 80-as években főleg akkor láthattunk, ha valamelyik tv adó leadott néhányat. A 90-es évekre már a legtöbb helyen fogható volt valamilyen zenei tv- csatorna, így bárki rögzíthetett klipeket videókazettára. A 2000-es években már az Interneten is egyre több videoklip jelent meg és megjelentek a felvételek rögzítésére képes asztali dvd lejátszók is.
  A 2010-es évekre csaknem valamennyi videoklip felkerül a Youtube-ra és számtalan mennyiségű audio felvétel is. Hogy ez jogilag mennyire helyes, nem tudhatjuk, tény, hogy majd minden ott van zeneileg, amit a zenekedvelő megkívánhat. Vagyis a Youtube zene letöltés ingyen már rég realitás.
  Miután a zenei rádiók és a zenei tv adók borzasztóan korlátozottak és a zenei kínálat csak kis részét játsszák, az olyan helyek, mint a Youtube felbecsülhetetlenül értékesek, mert szinte mindent tartalmaznak. Nem is értem, miért nézi vagy hallgatja valaki még az egysíkú rádiókat, vagy zenetévéket?


Hogyan töltsünk le zenét a Youtube-ról?Videoklip letöltése a Youtube-ról


   Videoklipet szeretnél letölteni, vagy hanganyagot mp3 formátumban? Több módja van mindegyiknek. Nézzük az egyik legegyszerűbbet. Ha videoklipeket szeretnél letölteni a Youtube-ról, akkor használd a Video Download Helper –t (ingyenesen letölthető). Ezt feltelepítheted a böngésződre és ha elindítasz egy videót, aktívvá válik és rákattintva választhatsz, milyen formátumban töltöd le.
  A Video Download Helper ideális, ha Firefox büngészőt használsz (azóta már Chrome is, de nem enged mindent), de az sem baj, ha másikat, mert több lehetőség van. Például a DVDVideoSoft –tól a Free Studio Manager szintén ingyenes és ehhez számos programot lehet telepíteni, például a Free Youtube Download-ot. Ha nem engedi, vagy nem lehet letölteni a fájlt, akkor a Videograbber.net –et használd, ezzel egy aprócska alkalmazás segítségével (Apoversoft Online Launcher) letöltheted azokat is, amelyeket egyébként nem, többféle formátumban.
  Youtube zene konvertáló. Ha a letöltött videoklipet szeretnéd mondjuk DVD-re írni, nem árt, ha avi formátumban van. Mivel a Youtube-on a legtöbb videoklip nem avi formátumban van, jól jön egy ingyenes konvertáló. Ajánlom az Any Video Converter-t, mert ezzel számtalan formátumra átkonvertálhatod a felvételeket (akár audioanyagra is) és a minőséget is megválaszthatod.

   Az utóbbi időben egyre többször előfordul, hogy nem lehet letölteni a videót, pl. a Video Download Helper egyszerűen nem hajlandó egyes klipeket letölteni. Ez esetben érdemes a videó címét (ami közvetlen a video alá van írva) beírnod erre az oldalra: Wapborn. Majd kattints rá itt a címre és felajánlja, milyen formátumban lehet letölteni. (Megjegyzés: Időközben ez az oldal megszűnt!)
 Ha Google Chrome böngészőt használsz, szintén több böngészőbővítmény lehetőség van, de pl. a Video Download Professional nem hajlandó letölteni akármit, mindig problémázik. Az egyik jó megoldás a keepvid.com oldal használata. Ide bemásolhatod a video linkjét és letölti a kívánt formátumban. (Megjegyzés: Nálam ezen oldalon folyamatosan jelzett a vírusirtó.)

Magyarul a videoletoltes.com oldalt használhatod a Youtube videók és mp3 -ak letöltésére. Egy idő után már ezzel sem lehetett akármilyen videót letölteni. Érdemes a Free Youtube Downloader segítségével letöltened a videókat, vagy töltsd le a 4K Video Downloader nevű programot, amelynek segítségével - ha már telepítetted - bármelyik Youtube videót letöltheted, ha beilleszted az url -ét. 
A Youtube zene letöltés egész különleges módokon is működhet. Ha a választott zeneszám url címéből kiveszed az "ube" részt (youtube.valami - ube = yout.valami), és frissíted az oldalt, akkor megjelenik egy másik oldal. Itt kiválaszthatod, hogy pl. zenei vagy video formátumban akarod letölteni a zeneszámot.Mp3 letöltése Youtube-ról   Ha a fentebb említett Free Studio Manager-hez telepíted a Free Youtube To Mp3 programot, máris letöltheted a youtube videókat mp3 formátumban. Sőt akár a böngészőbe is települhet úgy, hogy megjelenik a Youtube video alján és csak rá kell kattintanod. Egy másik alternatíva is létezik, ha
youtube mp3 letöltő programot keresel. A szoftver használata egyszerű és magyar nyelvű használati útmutatót is találsz hozzá.
   De az is jó, ha letöltöd más formátumban (pl. mp4) és az ingyenesen letölthető Any Video Converter-rel egy pillanat alatt mp3 –ba konvertálhatod a zenét. Így a Youtube zene konvertálás máris megoldott.
  Az általam említett programokat mind ingyenesen használhatod és ezeket folyamatosan frissíteni lehet. Ha technikailag megakadnál valahol, az interneten bőven találhatsz segítséget.Ezt a cikket is ajánlom: Zenekereső: Keresel egy zenét, dalt?
 


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.