RÉGI MŰSORSZIGNÁLOK, FŐCÍMZENÉK A MAGYAR TV-BŐL

Régi műsorszignálok, főcímzenék a Magyar Tv-ből

Régi műsorszignálok, főcímzenék a magyar tv-ből



Régi műsorszignálok és a régi műsorok főcímzenéi évtizedekig megmaradnak az emberek emlékezetében. A magyar tévé régi műsorainak szignáljai sokak számára örök emlékek, különösen, hogy egyes műsorok évtizedekig a képernyőn voltak.
    Sokuk tudományos, vagy ismeretterjesztő filmek főcímzenéje, vagy háttérzenéje volt és általában elektronikus, ezért sokáig csak „fizika zenék”-nek neveztem őket.




Régi műsorszignálok főcím zene a magyar tv -ből



Delta főcím zene


     A régi műsorszignálok és a műsorok főcímzenéi közül az egyik legismertebb és legkeresettebb a Delta – tudományos híradó főcím zenéje, amelynek eredetije Tom Dissevelt-hez és Kid Baltan-hoz fűződik. Őket és a zenét már megemlítettem Az igazi elektronikus zene című cikkben. Mindketten Hollandiában, a Philips kutatási laboratóriumában dolgoztak és később The Electrosonics előadónéven is jelent meg lemezük. 
A Song Of The Second Moon 1957-ben jelent meg, az elektronikus zene egyik őseként, jóval a szintetizátorok kora előtt. A 60-as években a rádió technikai rendezőjét, Behorszky Károlyt bízták meg, hogy a Delta főcím zene elkészítéséhez forrást találjon és az egyik Csehszlovákiából hozott lemezén volt ez a zene. 4 évtizeddel később az Amadeus feldolgozta a Deltát, a house stílusában.




 

Régi magyar tv műsor szignálok – A Föld titkai, Diagnózis

 
 
     Rengeteg ember emlékezetében maradt meg elevenen a barlangokkal foglalkozó A Föld titkai című sorozat főcímzenéje. Hátborzongatóan jó, sejtelmes zene ez, nem lehet egyhamar elfelejteni. Az időnként ambient jellegű muzsikát is produkáló Pink Floyd együttes 1973-as Time c. szerzeményének elejéről származik és ezt használták a Diagnózis című tv műsorban is.




Régi tv műsor szignálok a magyar tévéből

 
A Magyar Televízió régi műsorai a kezdő zenéikkel rögzítették magukat a nézők memóriájában.
 
 

Ablak főcím zene

 
     A péntekenként jelentkező Ablak főcím zene szintén egy felejthetetlen kezdőszignál, mely a francia Space alkotása. A Final Signal egy olyan dallam, amely számunkra valószínűleg örökre ehhez a műsorhoz kötődik. A Didier Marouani és Roland Romanelli által létrehozott Space-nek Magic Fly című 1977-es slágerét a Lehet egy kérdéssel több? című vetélkedőműsorban hallhattuk.



A Stúdió műsor főcímzene


     A Logic System formáció mögött Hideki Matsutake bújik meg, aki a Yellow Magic Orchestra tagja is volt. A Stúdió című műsorban – amelynek neve mindig az aktuális évhez igazodott Stúdió 80, 81, 82 stb. – a Logic System Unit című dalát használták fel. Körülbelül a zeneszám 2 és fél percétől kezdődő részről van szó. Újra meghallgatva, meg kellett állapítanom, hogy zseniális muzsika. Be is került a saját 1981-es zenei Top 10 válogatásomba.





A Hét műsor kezdőszignál, a Hét főcímdala


     A Hét című, vasárnap esténként kezdődő műsor kezdőszignálja a 1981-től Vangelis 1979-es L’enfant című műve, amely a Veszélyes élet éve című filmben is felcsendült. Elég baljóslatú zene, legalábbis gyermekkoromban nagyon komornak találtam, de a klasszikus elektronikus filmzenék mesterének egyik különlegessége.



Panoráma főcímzene, a Panoráma műsor szignálja


A Delta mellett ez egyik legismertebb műsor főcímzene volt a Magyar Televízióból a Panoráma külpolitikai műsor kezdőszignálja. Ez a zene egy különlegesség a Tangerine Dream alkotásai közül, amely kissé eltér a többi közül. Bár külföldön filmzenéikkel is ismertek voltak, a Choronzon című zenével és a Panoráma műsorral a Tangerine Dream azok számára is ismertté lett Magyarországon, akik egyébként nem is hallottak róla. 
 
 

Egyéb régi tv műsor főcím zenék

 
Ha már Tangerine Dream, akkor meg kell említeni a Remote Viewing-et, amely a Hírháttér című műsor zenéje volt. Erről már megemlékeztem az Elektronikus zene – Az igazi elektronikus zene 2. című cikkben. A Remote viewing-et hallva lepereg előttem az egész élet... káprázatos, a sejtekig hatoló, fenséges zene.
    A Budapesti Körzeti Híradó zenéjét már bemutattam a Magyar zenei kedvenceim a nyolcvanas évekből c. írásban. A La Baletta No. 2. zenének a jogait később a BBC vásárolta meg, így az esti világhíradójuknak a kezdőszignálja lett.
     A Hármas Csatorna című műsorban felhasználták Jean Michel Jarre 1981-es Magnetic Fields Part 1. c. alkotásának részleteit.






Régi magyar műsorok címzenéi és szignáljai poposabb stílusokban


     Több, diszkóban hallható zene is feltűnt egyes műsorok főcímzenéjeként a Magyar Televízióban. Például a Parabola, amely a politikai és egyéb humor legnépszerűbb műsora volt a 80-as években. A Parabola jellegzetes szignálja volt a Fun Fun duóból kivált és ígéretes szólókarriert kezdő Ivana Spagna 1987-es italo disco slágerének, a Call Me-nak a dallama. A szilveszterenként jelentkező Szuperbolában pedig a német The Twins szintipop duó Time Will Tell című, szintén ’87-es dalának az instrumentális része volt halható.
     Ezek a régi műsorszignálok és műsor főcímzenék a Magyar Televízióból azok számára, akik nézték, vagy hallották ezeket a műsorokat, mindig élő emlékek maradnak, amelyhez hasonlóak egyre ritkábban fordulnak elő.



Magyar Televízió műsor főcímzenék, szignálok (válogatás) lista:


A Föld titkai                         Pink Floyd – Time  1973
A Hét (1981-től)                   Vangelis - L'Enfant  1979
Ablak                                    Space – Final Signal  1978
Budapesti Körzeti Stúdió     Presser Gábor – La Balletta no. 2.  1982
Delta                                    Tom Dissevelt - Kid Baltan : Song of the Second Moon  1957
Diagnózis                             Pink Floyd – Time  1973
Évgyűrűk (Kalendárium?)  Space - Save your love for me  1977
Ez + Az                                Mozzart – Money  1987
Hármas Csatorna               Jean Michel Jarre – Magnetic fields Part 1.  1981
Hírháttér                             Tangerine Dream - Remote viewing  1981
Kisfilmek a nagyvilágból    Bimbo Jet – El bimbo  1974
Legyen szerencsénk           Hipnosis – Pulstar  1983
Lehet egy kérdéssel több? Space – Magic fly  1977
Magyarország barlangjai    Vangelis – Spiral  1977
Panoráma                             Tangerine Dream – Chronozon  1981
Parabola                               Spagna - Call me  1987
Pénzvilág                             Cyber People - Doctor Faustu's  1986
Reflektor Magazin             Araxis - Araxis Space Ship  1978
Stúdió 80                             Logic System – Unit  1981 
Szuperbola                          Twins - Time will tell 1987

Kapcsolódó cikk:  A 10 legfülbemászóbb filmzene és sorozat szignál


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!


A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

86 megjegyzés:

  1. "A "How Many More Times" bevezető motívuma a hetvenes évek közepétől a Magyar Televízió legfőbb politikai műsorának, "A Hét" című magazinnak volt a főcímzenéje. Ami két szempontból is különleges kuriózumnak számít: egyrészt szinte hihetetlen, hogy a kézi irányításos, a nyugatról jövő mételyt már csírájában irtani akaró kultúrpolitika beengedte egy "rosszhírű" rock-zenekar zenéjét legfontosabb műsora élére (ami aztán annak emblémájává is vált!). Másrészt a Led Zeppelin egyetlen kivételtől eltekintve soha sem adta el számait ilyenfajta felhasználásra! (A kivétel: 2002-ben a Caddilac új luxusmodelljének reklámkampányához felhasználják a "Rock and roll"-t."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy ezt az információt megosztottad velünk!

      Törlés
    2. Finomítanék ezen mondatodon: "a kézi irányításos, a nyugatról jövő mételyt már csírájában irtani akaró kultúrpolitika beengedte egy "rosszhírű" rock-zenekar zenéjét legfontosabb műsora élére." Minthogy a 70-es években voltam 10-en éves, tapasztalatból tudom, hogy azért közel sem volt ilyen szélsőséges ez a dolog. PL. a Deep Purple, LedZep és Black Sabbath sikereit is először a magyar Rádió zenei műsoraiból ismertem meg, (Tánc zenei koktél, Kívánságműsor, stb). Így vettem fel magnóra a köv LedZep számokat: Megszakadt az összeköttetés, Egészen nagy szerelem, Szívtörő, Hozd haza, Kinn a tetőn, Emigráns dal, Fekete kutya, Rock and Roll....

      Törlés
    3. Azért arra nem mernék megesküdni, hogy erre valóban kért-e engedélyt a Televízió akkori vezetése (pláne, hogy még pénzt is adtak volna érte), lévén abban az időben nem volt divat itthon a szerzői jogok figyelembevétele.

      Törlés
  2. Volt egy régi TV műsor, amit 1979-től Pomezsánszki György vezetett, mely a "Felkínálom népgazdasági hasznosításra" címet viselte, ennek eredeti szignálja akkor csupán csak 3 kongatás volt (elején és végén), csak később, 9 évre rá 1988- tól lett rendes zene (elektronikus dallam) szignálja a műsornak, és hiába keresek rá akár a google-val, vagy mással, ilyen egyszerűen nem található, a Youtube-on sincs, maga a műsor ugyan meg van említve, de az elektronikus szignálnak nyoma sincs sehol, pedig pont ezt a főcím szignált keresem, hogy ki volt ennek a zeneszerzője, mert tudom, hogy volt ilyen, mivel én is régi srác (69- es születésű) vagyok már, így pontosan emlékszem szinte az összes régi (retró) TV műsorra és pont ennek a szignálja kell nekem, meg az orosházi Hungaropan hő- és hangszigetelő ablaküveg reklámszignál, mert ezt sem tudom, hogy ki játssza. Ha tudtok ezekben segíteni, előre is megköszönném... Várom a válaszokat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bár én magam a műsorra nem emlékszem, de az indexen azt írta valaki, hogy a Felkínálom zenéje a Kraftwerk-től a The Robots volt. 88-ban ennek a számnak az eredeti, 78-as verziója kellett, hogy legyen.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. Jaj, erre a számra én is emlékszem, nagyon tetszik is, de eddig nem tudtam, ki adja elő és mi a szám címe. Nagyon köszi! (Most éppen ilyen régi, gyerekkorombeli dokumentum sorozatok szignáljainak a zenéjét gyűjtöm...)
      Ha valakit érdekel, én is hozzájárulnék egy kezdő szignál zenéjével:
      Rolling Stones-Undercover of the Night, az eleje basszus rész (ameddig be nem csatlakozik a többi hangszer), az pedig az Új Reflektor magazin zenéje volt.

      Törlés
  3. Szeszélyes évszakok

    http://www.youtube.com/watch?v=oPSyLPCkecs

    VálaszTörlés
  4. Uborka

    http://www.youtube.com/watch?v=aFFkpIK6EE8

    VálaszTörlés
  5. Helló!

    Segítsetek mi kezdődött ezzel a zenével?
    http://www.youtube.com/watch?v=zO3otO9WbtM

    Köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A 90-es évek elején, mikor 1988 után úgy jó 8 évig szünetelt a Kék fény, volt 1 etlen 1 szer a 07 magazin, annak nem tudom én sem a zenéjét, utána 2-3 hónapig nem volt semmi, majd felvetették, hogy kell az előbbihez hasonló bűnügyi összefoglaló műsor, ez naponként minden este jelentkezett az MTV-1-en a Híradó után, kb 4-5' volt a műsor, mely a "Kék Percek" címet viselte, ennek a főcím-szignálját játssza egy jazz zenekar: a Youtube-on érhető el, a zenekar neve és a szám címe a következő:
      Matt Bianco - Yeh Yeh (1985) Extended version (5 perc 25 másodperc) maga a szám. Ez a műsor úgy 4 évig ment, utána jött Juszt László Kriminális című rendőrségi műsora, ez is 3-4 évig tartott, majd nemsokkal, utána jött heti jelentkezéssel ismét, de már megújult szignállal a Kék Fény lehet, hogy a Juszt Laci műsorára is meglesz hamarosan a válasz.

      Törlés
  6. Valakinek megvan a FELKÍNÁLOM c. műsor főcímzenéje (műsvez.: Pomezanski György)?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom ennek a műsornak hány féle főcímzenéje lehetett én erre emlékszem: Herbie Hancock - Perfect Machine (1988)

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  7. Valaki esetleg tudja hogy mi volt a Magyar Televízió Iskola TV blokkjában,önálló műsorként jelentkező Képes Fizika című műsor zenéje? Jarre stílusú,de nem az! Köszönettel veszem a segítséget! Fülbemászó dallama volt,de pozitív értelemben! Mai napig a fülemben cseng a dallama!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. https://www.youtube.com/watch?v=92TcEHzgFFA
      :)

      Törlés
    2. Szia!Ez a linkelés itt macerás.Inkább leírom hogy a Moon Birds :Energy-MC1 számát keresed. :)

      Törlés
    3. Ez isteni zene! Eddig én sem tudtam.

      Törlés
    4. Örülök hogy sikerült ezzel gyarapítani a listádat.Elég sok időmbe tellett mire minden ilyet kinyomoztam,meg felfedeztem ehhez hasonlókat is a hatvanas hetvenesévek elektronikuszenéinek böngészése közben,merthogy zenemániásként ez volt az első dolgom mikor internetem lett,mármint hogy a főcím és egyéb aláfestőzenéket és akkor már komplett albumokat megtaláljak amely dallamok gyerekkoromba belemásztak a fülembe.Ahogy látom a legkönnyebben hozzáférhető helyen,a youtube-ról törölték a komplett holdmadár albumot,pedig egy hónapja még fent volt.csak egy-két számuk van fent,de ezen a linken számcímekre kattintva 3 lépésben vlc formátumban,kockázatmentesen mindent letölthetsz tőlük.Első alkalommal a kéretlen tartalom figyelmeztetést nyugodtan hagyd figyelmen kívül.Nagyon sok komplett albumot meg lehet itt találni,meg egyéb orosz mp3 oldalakon(mert sajna a grooveshark.com-ot egy éve megszűntették jogdíjjak miatt,valakiknek fájt hogy egy zenegyűjtői aranybánya volt a honlap kiváló minőségben.namindegy ezt csak megjegyeztem)
      @:O)
      http://musicmp3spb.org/artist/moon_birds.html

      Törlés
    5. Mégvalami a listádra.Az ablak végefőcím gitáros zenéje az alanti linken, a megjelenő honlap jobboldalán a sötétszürke "listen" kisablakra vagy ha jobban tetszik ikonra kattintás után meghallgatható online(is). link szövegében már eleve benne van az előadó és számcím is,és máshol nem található meg.
      @:O)
      http://redmp3.su/16382690/jack-fender-all-the-good-times.html

      Törlés
    6. Ami bosszant hogy a képújság másodikgenerációs alázenéjéből csak két szám található meg az is csak a youtube-on pár hónapja.Azaz Tim Renwick:Sunshine & Coctails című albumáról van szó.
      @:O)

      Törlés
    7. Köszönöm a rengeteg infót!

      Törlés
    8. Nagyon Köszi! Azóta a Facebookon is válaszoltál azt is Köszi!😊😊😊

      Törlés
    9. Lajos Udvarnoki! Az Ablak főcím zene vége fent van a Youtube-on, Jack Fender-All the Good Times.

      Törlés
  8. Ez minek volt a bevezetőzenéje? https://www.youtube.com/watch?v=djV11Xbc914 a-ha - Take On Me

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az A-ha: Take on me című számát a BKV orozta el, és a munkerő toborzó reklámjában használta fel az első taktusokat. Kb 80-as évek vége?

      Törlés
  9. Valakinek megvan a Meri vagy nem meri alapzenéje? Mert mi csinálnánk egy paródiát... de anélkül nem lenne hiteles.

    VálaszTörlés
  10. Hello, a nyolcvanas években volt egy rövid(?) életű nőmagazin Ombudsnő címmel a királyiban örülnék ha emlékezne rá valaki, főleg ha a főcímzenéje előadóját is tudná, amolyan Adiemus fílingje volt, de akkoriban még nem létezett ez a formáció, aztán később mintha valami reklámban is felcsendült volna..

    VálaszTörlés
  11. Az lehet, hogy a Delta zenéje Tom Dissevelt és Kid Baltan-hoz kötődik. Ne felejtsük el azonban, hogy nagyon sokan feldolgoznak híres zeneszerzőket. A Delta zenéjét speciál egy Vivaldi zeneműre dolgozták fel.

    VálaszTörlés
  12. Mészáros szilvia katalin2014. szeptember 2. 15:14

    Mészáros Sziszi

    Én is szeretném tudni miért tüntek el a rádióból Tánczenei koktél,meg
    a TV ből egy-két klassz műsorok amibben patogós szignált játszotak
    A Neon fények is világitssannak is

    VálaszTörlés
  13. sziasztok ! valaki tudna nekem segíteni....a régi kék fény zenéjét keresem....

    VálaszTörlés
  14. Azt én is keresem. Valaki csak Tudja (azon kívül, hogy a lipcsei tánczenekar adta elő)

    VálaszTörlés
  15. Amit keresek, az A Hét főcímének 1996-os zenéje.
    https://www.youtube.com/watch?v=QM2SwJFU9os

    0:07-0:18 között van.

    VálaszTörlés
  16. A Kékfény zenéje meglett:
    Kurt Edelhagen - Koph Hoch, Henry vagy Hut ab, Charly (1958as lemez...)

    VálaszTörlés
  17. kösziii....:) csak még meg kell találnom,hogy letöltsem

    Robi

    VálaszTörlés
  18. Sziasztok!
    A Mestersége színész főcímzenéjét keresem, szívesen vennem, ha tudna valaki segíteni!
    Niki

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!Az akusztikus gitármuzsika stílusa alapján, Benkő Dániel munkásságában keresgélnék.
      @:O)

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Köszönöm a tippet, próbálkozom! :)

      Törlés
  19. Copy/Paste blokkolva! miert? igy nem lehet megtekinteni a megosztott linkeket.......

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A rendszeres cikkeltulajdonítások miatt van letiltva. Sajnos így a hozzászólásokra is kiterjed, ha nem élő a link, akkor ki kell másolni kézzel...

      Törlés
    2. A cikkeltulajdonítást nem teszed nehezebbé ezzel, én 10 másodperc alatt prezentálom neked az oldal forrásának bármely részét.
      Az viszont biztos, hogy az olvasóknak nagyon zavaró és bosszantó a másolás és a jobbkatt-tiltás.

      Plusz kb 15 éve nagyon-nagyon ciki. Bocs, de tényleg.

      Törlés
    3. Lehetséges, és sajnálom, sajnos még nem találtak ki jobb módszert a védekezésre.

      Törlés
  20. A Logic System Unit számát feldolgozták olyan 1999-2001 között (pontosan már nem emlékszem)
    a Robotnico - Answer Mother Earth c. szmámban. 2:26tól jön ugyanaz a téma, amt a Stúdióhoz is felhasználtak.

    https://www.youtube.com/watch?v=KaKDoMfM3Lw

    VálaszTörlés
  21. a kékfény zenéje ok hogy kurt edelhagen pontosítani kellene a címet mert nem találom.

    VálaszTörlés
  22. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  23. Sziasztok! Két mixet is készítettem ebben a témában :
    Az első inkább a legismertebbek kerültek : https://www.mixcloud.com/hanglemezbarat/80-as-tv-m%C5%B1sorok-f%C5%91c%C3%ADmzen%C3%A9isell-action250_tilos903_20160320/

    A másikban a kevésbé ismertek : https://www.mixcloud.com/hanglemezbarat/80-as-tv-m%C5%B1sorok-f%C5%91c%C3%ADmzen%C3%A9i-vol2sell-action255_tilos903_20160424/

    VálaszTörlés
  24. http://index.hu/mindekozben/poszt/2016/03/22/egy_csodalatos_valogatasban_a_legjobb_magyar_focim-_es_teletext-zenek/

    VálaszTörlés
  25. Szép napot!

    Érdeklődni szeretnék, hogy hátha esetleg valaki emlékszik mi volt a megnevezése annak a filmbevágásnak ami a '90-es évek elején ment a Duna TV-n, a zene ami alatta ment Jean Michael Jarre - Magnetic fields part 5 című alkotása volt. Ha jól emlékszem, a filmen archív felvételek voltak láthatóak talán Budapestről. Szeretném megtalálni a videót, hogy megnézzem, de sem a Youtube-on sem a Duna TV honlapján nem találtam. Előre is köszönöm a segítséget!

    Üdv.: LegoRainbow13

    VálaszTörlés
  26. Üdv! azt tudja esetleg valaki, hogy a Popcorn, milyen műsor zenéje volt? Köszönöm.

    VálaszTörlés
  27. Üdv! Évek óta nyomozok egy zene után. Volt régen egy autó-motor sport c. műsor és annak a vége főcím zenéje, egy irgalmatlan jó basszusmenettel. Valaki, esetleg?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdv!Sajna ez így túl kevés információ.Milyen zeneműfaj volt egyáltalán?Neked mi rémlik belőle?Teljesen elektronikus zene volt?Jómagam is néztem kiskölökként a nyolcvanasévekbeli műsor sorozatot(és a dömsödiféle utódját autó2 néven a kilencvenesévekben)szóval súgás nélkül sajna halványlila emlék sem ugrik be róla ,mi volt anno zenéje,olyan rég volt.

      Törlés
    2. Az létezik, hogy G.Moroder - Chase c. száma lett volna? Nekem van egy olyan ködös emlékem, hogy az volt, de nem találok róla semmit, csak egy másik zenét (After The Fire - 1980-F)

      Törlés
  28. Sziasztok,
    Úgy rémlik, hogy a Logic System Logic c. száma lottósorsolás vagy hasonló műsor főcíme volt egy időben (talán már a 90-es években?)

    https://www.youtube.com/watch?v=OvmT7crCVbU

    VálaszTörlés
  29. Ugyan nem tévé, de...... ez megvan?
    Vangelis: 3+3
    Kossuth rádió reggel 7 óra..... minden egyes gyötrelmes iskolába induláskor.... már be volt égve az agyamba.
    https://youtu.be/0qddMZSXGkk

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kösz a kiegészítéseket!

      Törlés
    2. Vangelis, Metropolis számának kezdő , nyújtott szinti "légzése"😉

      Törlés
  30. https://www.youtube.com/watch?v=iAW9CD6TqYw

    Ennek a zenének az előadóját és címét keresem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!Adtál egy jó tippet mire keressek még rá a gyerekkorom aláfestő zenéiből melyet még nem mentettem le magamnak azokból, amiket a reggeli krónikában is hallhattam iskolába készülődve anno hetvenesévek végén és a nyolcvanasévekben.Szóval a kérdésedben az előadó: Blue Marvin és a youtube-on egyenlőre ennyit találtam: It Never Rains (In Southern California) Blue Marvin....tehát ezt írd be az ottani keresőbe,ez egy másik száma,de akkor is támpont.Évekkel ezelőtt nem volt könnyű rájönnöm a hasonló stílusú könnyűzenét játszó Il Guardiamo Del Faro nevére .Sajnos nagyon kevés van tőle a neten,szinte semmi, mióta 3 éve letiltották a grooveshark.com működését jogdíjperek miatt.Ott meg volt Del Faro két legismertebb albuma 1975 és 78-ból olyan ismert számokkal mint a Disco Divina/Oasis/Miss Springtime/Amore Grande,Amore LIbero/,Sinfonia al Sole che Nasce.ezekre is rákereshetsz a youtube-on mert legalább ezek fenn vannak ott,meg amit még feldob tőle..A kérdésedben szereplőre majd orosz mp3 megosztó oldalakon fogok nyomozni,hátha.... https://www.youtube.com/watch?v=5_AN-ZNaHN8... És még egy link Jeff Haskell hasonló munkásságáról.Legismertebb száma az Egri János féle keresztkérdés főcíme volt I've Got A Tiger By The Tail címmel .De a többi is itt van online lejátszhatóan.Jó szórakozást és felfedezést! @:O) https://www.beatport.com/track/how-long-will-my-baby-be-gone-original-mix/1927171

      Törlés
    2. http://mp3red.co/album/2278277/moog-moods-20-grandi-successi-internazionali.html

      Törlés
    3. ezen a linken a Daniel című szám lejátszására kattints.Ismerős lesz az is.Ha van megfelelő bővítményed akkor a képernyő jobb felső sarkában megjelenik és elindul a lejátszás. http://mp3red.co/album/2074254/top-hits-international-hit-parade-vol-5.html

      Törlés
    4. De inkább ide teszem a központi linket ahol a fellelhető Blue Marvin albumok vannak, és majd Te végig nézegeted a lemezborítókra kattintás után mi t akarsz meghallgatni online,vagy letölteni a gépedre,mert azt is lehet.Ezek alapján további jó nyomozást a kedvenceid után! :) http://mp3red.co/artist/2180388/blue-marvin.html

      Törlés
    5. És még így is kereshetsz ilyen stílusú zenéket ha a youtube-on Bob Callaghan - Instrumental Moog Synthesizer keresőszavakat írod be :)

      Törlés
  31. Gratulálok a remek összeállításhoz!!

    Jól emlékszem, hogy az alábbi szám valaminek a zenéje volt? Sorozat, TV műsor szignálja, rádióműsor vagy reklám??

    Úgy emlékszem, hogy régebben sokszor hallottam valahol, de nem tudok rájönni, hogy hol.

    Köszönöm előre is!!!

    Chuck Mangione - Feels So Good

    https://youtu.be/V7dg8vRDM68

    VálaszTörlés
  32. Sziasztok! Én is nagyon szeretem az ifjúságom éveit eszembe juttató retrot. Nem tudom, a kérdésem idevág-e, de megvan valahol a világháló bugyrában vagy valakinek Jean Michel Jarre-től az Equinoxe 5 című szám azon remixe, amit annakidején gyakran hallható volt a TV-ben meg a rádióban? Ezt annakidején magyarok(?) keverték újra és szerintem jobb, mint az eredeti, dögösebben szól. Úgy szeretném újra hallani valahol...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmm,én csak egy equinoxe 5 átiratot ismerek,és azt a könnyűzenei műfajban a The Shadows együttes(Hank Marvin) követte el a nyolcvanas években.

      Törlés
    2. Tény, hogy az Equinoxe 5 régebbi, gitáros változata valóban a The Shadows nevéhez fűződik, de J.M. Jarre "követte el" ennek a szintetizátoros változatát (és szerintem nagyon jó...!). Nem mellesleg ugyancsak Jarre másik régi számára is most találtam rá, ami ugyan nem biztos, hogy főcímzene volt, de nagyon fülbemászó: Magnetic Fields Pt 2. Igazi retró!

      Törlés
  33. https://www.youtube.com/watch?v=Y50G4uao0iw&t=51s

    Nagyon érdekelne, a 0:12-től 0:50-ig tartó műsornak mi a pontos címe, milyen műsor volt ez és mely filmekből van a montázs, bár kettőt filsmertem. Annyit ki tudok venni, hogy találkozások, de a számláló miatt nem látom a többit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hali! Nulladik típusú találkozások.Szegény Déri János műsora volt,egyfajta sci-fi tudományos,áltudományos,úgymond csodatévőkkel,gyógyítókkal is, és földöntúli jelenségeknek vélt dolgokkal,jövőkutatással foglalkozott

      Törlés
    2. Korabeli sci-fi és horror filmekből vannak a részletek összevágva,mindegyiket láttam ,de megnem mondom már a címüket.

      Törlés
    3. A két film, amit felismertem az introbol, az Invaders from Mars - Támadók a Marsról Tobe Hooper-től és az Altered States - Változó állapotok

      Törlés
    4. A kismacskás részletek A légy című filmből vannak,a telehas teleportálási kísérletes jelenetből.

      Törlés
  34. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  35. Azt a Tangerine Dream-es hangzású zenét keresem amit a Delta bejátszások alatt játszottak. Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ...szerintem hallgasd meg a Tangram című albumát a mandarin álom zenekarnak.Az első tétel első nagyjából 10 percét használták rendszeresen.

      Törlés
  36. hali. Tudná valaki, milyen zene ment a hetvenes évek híradójában, a felvezetés alatt? Arra gondolok, amikor bemutatták miről lesz szó a híradóban. régebben egy forgó föld volt a háttérben a bevezető alatt.Sehol nem találok rá utalást.

    VálaszTörlés
  37. Üdv!
    Meg tudná mondani valaki, hogy az eredeti Önök kérték zenéjét kik játsszák? Olyan, mintha Herb Alpert lenne, de nem vagyok benne biztos.

    VálaszTörlés
  38. Üdvözlet!

    Az új világ c. 89 körüli műsorról tett e már említést valaki? Szintén teljes köd a zenei előadó...Lehetne a Tangerine is, de lehet hogy Logic System...vagy egyik sem...valaki? (tube-on megtalálható az intro)

    Köszi ha valaki ráismer, s megírja itt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szervusz! rémlik a műsor,de a youtube-on nem találtam bejátszást,de lehet hogy Michael Garrison :The Search című számára gondolsz 1979-ból az első lemezéről....youtube-on megtalálható ez szám :)

      Törlés
  39. Él még ez az oldal? Esetleg hiába várok válaszra?

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.
ca-pub-3250028034952783