2000-es évek magyar dance zenéi, slágerei

2000-es évek magyar dance zenéi

2000-es évek magyar dance zenék






      2000-es évek magyar dance zenéiből válogatok ezúttal. Ebben az évtizedben nagy volt a kínálat, mégis kevesebb nyomot hagyott bennem, mint a másik cikkben bemutatott 90-es évekbeli magyar dance zenék. Magyar együttesek 2000 es évek során is jöttek-mentek, de voltak bevált csapatok. A magyar eurodance zenék jó része is keveredett más tánczenei stílusokkal, főleg trance-szel, vagy house-zal, ezért a dance zenét játszó együttesek alkotásainak is csak egy része tartozik ide.
     
 

2000-es évek magyar dance zenék

 
Az Ufo együttesről kiderült, hogy a lányok valójában nem énekeltek, csak playbackeltek, így a 2000-es évek elején Dr. Love Komonyi Zsuzsival működött együtt. 2002-ben megjelent az Invázió című nagylemezük, Komonyi Zsuzsi helyett Fehér Zsuzsanna érkezett.



    A 2000-es évek magyar slágerei közül többet is alkotó Groovehouse több, a dance kategóriába sorolható dallal is jelentkezett, amelyek jól szerepeltek a különböző lemezlistákon. Betty Love -nak is több lemeze megjelent a 2000-es évek első felében, de főleg a DJ Bobo -val közös dala miatt emlegették.

    A Desperado a trance-dance jellegű kezdeti lemezei után dance lemezekkel folytatta. 2002 elején a Tanár úr! érkezett, majd később a Gyere és álmodj, amely 2. volt a rádiós Top 40-ben és 5. a kislemez listán. Később még poposabbra vették a figurát, de továbbra is készítettek dance jellegű zenéket, mint pl. a szintén népszerű 2006-os Táncolj.


Desperado – Táncolj
Desperado - Táncolj (2006)
  

     A 2000-es évek elején bukkant fel a Neo-Tones, amely csak részben dance jellegű felvételeket készített. Még speciálisabb az Unique együttes, amely alapvetően nem dance zenét játszik, de van néhány ide sorolható felvételük, mint pl. a Mozaik, amely 2. volt a kislemezlistán.

 

Magyar együttesek 2000 es évek - Fresh együttes 2000-es évek

 
     A magyar dance 2000-es évekbeli együttesei közül a Fresh volt az egyik legjobb. Az új évezred elején új felállásban jelentkeztek, az Én is imádlak c. kliptől figyeltem újra rájuk 2002-től. 2003-tól duóvá szűkült a Fresh, s a nyáron a horvát tengerparton leforgatták az Utolsó tangó című klipet. A 2000-es évek magyar dance zenéi közül az Utolsó tangó tetszett a legjobban, a dallamot és a hangzást tökéletesen eltalálták. A dal 14. volt a Dance Top 40-ben. Később is több népszerű lemezük készült, például a Félig ördög, félig angyal 2005-ben, vagy 2007-ben a Latin holiday.

 




 

Magyar együttesek 2000-es évek - Magyar dance zenék az évtized közepén

 
    Az erdélyi Fluo együttesről kezdetben nem sok mindent lehetett tudni. 2003-tól főként a Szexi tanárnéni c. dalukkal lehetett találkozni a neten és a Szállj velem-mel. Majd később érkezett a Rendőrnő, s egyéb szerzemények.
    DJ Szatmári feat. Jucus 2004-ben az Égess el című dallal hódította meg a magyar dance közönségét. Ezt számos másik sikeres dal követte, köztük a Súgj egy titkot 3., a Mondd! 2. volt 2006-ban a Dance Top 40-ben. Előbbi Dániában is népszerű volt, két hónapig vezette az egyik slágerlistát.


   Rony megjelenése üde színfolt volt a 2000-es évek magyar dance zenéjében. Bár első albuma feldolgozásokból állt, az új változatok ragyogóan sikerültek.  A 2006-ban felbukkant Piás Nővérkék! a remekül eltalált trance-dance hangzású Köcsög a főnököm című dallal robbantak be és számos mulatós jellegű dance zenét készítettek.
    A magyar dance zenék a 2000-es évek közepétől keményebb hangzásúak lettek – legalábbis a remixeket tekintve – a hard dance divatba jött. Sok új magyar előadó bukkant fel, amelyek egy része az internetről vált ismertté, elsősorban ingyenesen letölthető zenék által.
    A Cairo az Angyal és a Tiéd a szívem dalokkal érkezett a zenei világba 2005-ben.



Cairo - Angyal lemez
Cairo - Angyal (2005)


     A Double Deejays keményebb hangzású felvételekkel jött, a Dance4Ever már dance zenékkel, mint az 1001 éjen, vagy a Nem feledem el.
    A 2000-es évek magyar dance zenéinek egyik alakja DJ Harmath, aki remixeiről volt ismert és eleinte főleg feldolgozásokkal jelentkezett. Lemezei egy részén énekesnőként közreműködött Christin, vagy éppen Reni. Legsikeresebb lemezei voltak a Hé,várj! Én kimaradtam a szerelemből, a Most kell eldöntenem, vagy a Darabokra törted a szívem.
    Josh és Jutta 2005-ben bukkantak fel, majd a következő években számos sikeres lemezük jelent meg. A Vár rám az ismeretlen, a Fagyos a szívem, vagy a Zakatol a szívem kiválóan szerepeltek a lemezlistákon, utóbbi kettő 3. illetve 1. volt a kislemezlistán.


 





 

2000-es évek magyar zenéi - Magyar dance zenék 2000-es évek második felében  

 
  Dancelovers feat. Noémi 2005 nyarán jelentek meg az Elmúlt egy szerelem c. lemezzel. Ezt olyan szerzemények követték, mint a Gyere és táncolj, Késő üzenet 2006-ban, vagy Az ifjú halász dala 2007-ben.
     Peat Jr. & Fernando 2004-től Csillával, Ágival és Sheela-val is együttműködtek. A Hiányzol, Itt a nyár, Végtelen nyár egyre népszerűbb lemezek voltak (8., 6., 5. hely a dance listán). A 2006-os Szerelem száll 2., a Nyári este 1. volt a kislemezlistán, majd 2007-ben az Akarom még 4., a Tudd meg 3. helyezett.
    A Dancevoice Deejay's együttes szintén az évtized második felében jelent meg, s tovább gyarapította a magyar dance 2000-es évekbeli zenéinek számát. Bár a stílus megmaradt, egyre árnyaltabb, többféle hangzással kevert tánczenék születtek ezután.





Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!

 


A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.
ca-pub-3250028034952783