2001 TOP 10 ZENE SZUBJEKTÍV

2001 Top 10 zene szubjektív
 2001 Top 10 zene szubjektív





A 2001-es év top 10 zenéjének összeállításakor úgy kellett összehalászgatnom a zeneszámokat. Nem mintha nem lett volna elég sok jó zene abban az évben, de a 2000-es évek fordultával kevés olyan alkotás született, amelyet magasan kiemelkedőnek éreztem. Így a sok jó zene közül sok-sok habozással végül kiválasztottam azt a tízet, amelyek a leginkább tetszettek.






Mivel ezúttal is a kiválasztott zenék többségéről már írtam régebbi cikkekben, ezért itt nem ismertetem mélyebben őket. DJ Scot Project – amely mögött Frank Zenker áll – a fergeteges dinamikájú O -val fogott meg pár évvel később, amikor ráleltem a számra. DJ Tiesto a Suburban Train című videoklippel varázsolt el, amelynek hangulata a zenében is meghipnotizál. Az ebben hallható, egymásba futó, különleges trance akkordok egyedi hatást keltenek.







A svájci Shakedown projekt dalát, az At night -ot egy nem zenei tv adón láttam egyszer, s azonnal megtetszett. Ez a house egy kicsit a régebbi synthpopra emlékeztetett, a dallama pedig nagyszerű volt. Akkoriban ez a zene Ausztriában a 3., és a briteknél 6. helyig jutott.

A 2000-es évek elején a német Schiller már kezdett egyre inkább ambient jellegű pop-os-trance -es alkotásokat gyártani. A Dancing with Loneliness Kim Sonders énekével készült, a mesebeli hangzás csodás atmoszférát hoz létre. A szokásos Enigma zene sem maradt el 2001-ben, a Turn around -ot is nagyon bírtam.






 
A magyar Jay Project sajnos csak egy nagy és kislemezt készített, pedig a Mást játszom című dal bizonyította, hogy igen jó alkotásra képes Judit. A kanadai eredetű Delerium, az ausztrál Rani szólóhangjával, 2001 őszén állt elő az Underwater nevű kislemezzel. A progresszívbe hajló, érdekes trance videoklipet meg kellett jegyeznem.

A Dreaming About Paprica című trance dal az egyik legjobb volt a műfajban abban az évben, az olasz Rexanthony alábbi listában található száma kevésbé közismert.Az angol Circulation team rendszeresen színekről nevezte el kislemzeit, az Aqua című, deep house jellegű zenéjük az egyik amelyet ma is szívesen hallgatok.






2001 Top 10 zene

1. DJ Scot Project - O (Overdrive) (hard trance)

2. DJ Tiesto Suburban Train (trance, progressive trance)

3.Shakedown - At Night (house)

4.Schiller mit Kim Sanders - Dancing with Loneliness (downtempo, ambient, pop)

5.Enigma - Turn around (ambient, downtempo)

6.Jay Project - Mást játszom (trance)

7.Delerium feat. Rani - Underwater (trance, progressive trance)

8.DJ Robert & The Martinez Bros. - Dreaming About Paprica (trance)

9.Rexanthony - An.Tho.Ny (B4 Za Beat remix) (trance)

10.Circulation - Aqua (deep house)



Ha tetszett, nyomj egy lájkot, és/vagy g+, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!



Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.
ca-pub-3250028034952783