Music Instructor együttes zenék, lemezek, történet

Music Instructor együttes

Music Instructor együttes zenék, lemezek, történet



A Music Instructor együttes zenék, lemezek sorát készítette a 90-es években, amelyeket szívesen rögzítettem magnóra, vagy videokazettára. Ők először trance és happy hardcore stílusban tűntek fel, majd – mint bemutattam az Electro zene 2. – Az újjászületés című cikkben – később az electro egyik legsikeresebb előadóivá lettek.



A Music Instructor együttes megalakulása, tagjai


A Music Instructor együttes a 90-es évek közepén jött létre Németországban. Az alapítás elsősorban három fickó - Mark "MM" Dollar, Mike Michaels és Mark Tabak - nevéhez fűződik. A fiúk producerként és dalszerzőként is működtek – más csapatoknál is – különösen Mark Tabak. Magukhoz vettek egy sokoldalú berlini énekesnőt, Holly Trance –t (Holger Trenz), aki képzett zenész és énekes volt. Számára a Music Instructor jelentette az ismertség kezdetét, és billentyűsként, gitárosként, producerként, dalszövegíróként is jelen volt később a zenei életben. Holly két éven át volt a csapat vokálja.



Music Instructor zenék, lemezek - első sikerek


1995-ben járunk, Európában a dallamos-pörgős happy hardcore és a trance hódít. A csapat elsőként – az általam már szintén bemutatott Ultravox együttes – slágerét dolgozta fel. Én is a Hymn című dal által figyeltem fel rájuk, mely nagyon gyorsan megtetszett. A Hymn gyorsan felkapaszkodott a germán országok slágerlistáin. Ausztriában a 15., otthon, Németországban a 8., de Svájcban egészen a 6. helyig jutott a kislemezlistán. Aranylemez lett hazájában, miközben a holland listán is elérte a 17. helyet. Az első kislemezt egy kissé eltérő jellegű követte ugyanabban az esztendőben, a Untitled.







A következő évben – hasonló stílusban – még 5 kislemezük megjelent, a Hands In The Air, a Dance, a Dream A Little Dream, és a Friends Will Be Friends, valamint a kevésbé ismert If You Feel Alone. Közülük a Hands In The Air szerepelt a legjobban, az előbb említett 4 slágerlistán ismét fent volt. Bár ezúttal csak 16 héten át maradt hazája kislemezlistáján (a Hymn 22 hétig), így is eljutott a 16. helyig. A többiek közül még a Dance jutott fel a német slágerlistára.

1996-ban kiadták az első albumukat is The World of Music Instructor címmel, amelyen 12 dal és 2 bónusz track szerepelt. Az 1996-os eurodance, happy hardcore, trance jellegű zenékből álló album felkerült a német és a svájci lemezlistára.



Music Instructor együttes electro lemezek, slágerek


1998-ban újra hódító útjára lépett az electro zene és ebben termékenyen részt vett a Music Instructor. A Super Sonic kislemez egy szuper jó zene, az egyik magyar adón rögzítettem a klipjét. Ez a kislemez nagyon népszerű volt Németországban, nem csoda, hogy aranylemez lett, és a slágerlistán is eljutott a 4. helyig. Különleges, a régi idők electro-disco –jára emlékeztető hangzásvilágával gyorsan meghódította a zenei klubok világát.







A következő sláger a Rock Your Body volt, amely szintén nagyon jól szerepelt Németországban és Svájcban. A harmadik az évi kislemez, a Get Freaky esetében (mint a Super Sonic –nál) ismét együttműködtek a Flying Steps –szel, de a Lunatics is közreműködött, valamint Dean Burke. A Get Freaky azért is különleges, mert egy video illetve számítógépes játékhoz kapcsolódott, ráadásul az 5. hely mellett Németországban elérte a platinalemez minősítést is.

Ebben az évben dobták piacra a második albumukat Electric City of Music Instructor címmel. Természetesen ezen is számos feldolgozás található régebbi előadók slágereiből, csak a stílus ezúttal electro, némi breaks, vagy árnyalatnyi house és drum and bass hangzással. Ez az album felülmúlta az első nagylemezüket, Németországban a 15., Svájcban a 27. helyig jutott.



 

Music Instructor zenék, történet a 90-es évek végén és az ezredfordulón


 
Az Electric City mindig is nagy electro kedvencem volt. Ez a szerzemény két változatban jelent meg, először a ’98-as albumon, majd 1999-ben kislemezként. A közönség is szerette, ezt jelezték a német (12), és a svájci (15) listán elért helyezések is.

Szintén 1999-ben jelent meg a DJ’s Rock da House kislemez – amelyben Amber, a holland származású énekesnő is részt vett - electro-breakbeat, s árnyalatnyi trance hangzásban. Ez már nem ért el akkora sikert, mint az előbbi dal, de így is ott volt ezeken a listákon.






A 2000-es Super Fly –t a rapper Dean Burke –kel együtt készítették, s ez ismét a német kislemezlista 13. helyéig repítette a csapatot. Az utolsó kislemez, a Veronique –val közös Play My Music 2001-ben látott napvilágot.

A Music Instructor együttesnek ez volt az utolsó munkája, a tagok a továbbiakban más projektekben vettek részt.


Music Instructor lemezek – Kislemezek lista


1995        Hymn   
1995        Untitled
1996        Hands in the Air
1996        Dance   
1996        Friends Will Be Friends
1996        If You Feel Alone   
1998        Super Sonic   
1998        Rock Your Body
1998        Get Freaky   
1999        Electric City
1999        DJ’s Rock da House
2000        Super Fly (Upper MC)
2001        Play My Music


 

Music Instructor albumok


1996        The World of Music Instructor
1998        Electric City of Music Instructor



Hasonló előadók: Members Of Mayday


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!





 

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.
ca-pub-3250028034952783