Eurodance zenék, slágerek 1994 nyár, ősz, lemezek, lista

Eurodance 1994 - A csúcs év 2. rész

Eurodance zenék, slágerek 1994 nyár, ősz, lemezek, lista




Eurodance zenék slágerek 1994 nyár



     Az előző cikkben bemutatott 1994-es tavaszi slágerek után tovább robogott az eurodance stílus. A nigériai-svéd származású Stella Getz Norvégiában látta meg a napvilágot és ért el sikereket még előző évben a Friends című lemezével. Jellegzetes dance stílusát a Dr. Love című kislemezzel folytatta, amely júniusban jelent meg. A dal a német slágerlista 30. helyére kúszott fel és a klubok egyik leggyakrabban játszott dala volt.
    Június 18-án jelent meg a 2 Brothers On The 4th Floor újabb kislemeze, a Dreams és én azonnal rástartoltam. Először csak az angol Music TV-n adták, úgyhogy onnan vettem le kazettára. Ők már szóba kerültek az Eurodance kezdetei és az Eurodance ’93 cikkekben, amikor előző sikereiket aratták. 
A legutóbbi kislemezhez hasonlóan most is  Desirée Manders énekelte a vokált és ezúttal minden addigi eredményüket felülmúlták. A holland 1. és olasz 2. hely mellett Belgiumban 6., Németországban pedig a 25. jutott a számukra, és a dance nóta a diszkók egyik legkedveltebb nyári slágere lett.


1994 nyár eurodance lemezek, zenék


    A sikeres Cappella együttes érdekes hangzású U & Me felvételével folytatta dübörgő eurodance karrierjét, Finnországban 1., Hollandiában 4., Olaszországban 5., a brit és a német listán pedig 10. helyezéssel.
    Bármennyire is furcsa, a Németországban alapított E-Rotic – amelyet csak 94’ ősze táján kezdett a nagyközönség megismerni – már június 23.-án kiadta első kislemezét. A Max Don’t Have Sex With Your Ex c. dal hosszú lefutási idejű volt, 1995-ig a német lista 7., a holland 4., a belga 10. és a brit 45. helyéig emelkedett, hogy csak néhányat említsek. És Németországban aranylemezzé vált.

     Mc Sar & The Real McCoy –nak 1993-hoz hasonlóan ’94-ben is volt egy nagy dobása: július 7.-én jelent meg a Run Away. A kislemez Amerikában a Billboard –on 3. lett és egyben aranylemez. Az Egyesült Királyságban, Új-Zélandon 6., Ausztráliában 4., Chilében 8., és számos európai országban szerepelt jól.
     Bár csak később ismertem meg, nekem roppantul tetszett a Clubhouse Feat. Carl júliusban kiadott - részben italodance jellegű - dala és videoklipje, a Living In The Sunshine, amely a brit lista 21. helyezettje lett.
     És hogy a nyár milyen varázslatos, arról gondoskodott az olasz Playahitty eurodance muzsikája: The Summer Is Magic. A július végén kiadott lemez hallatlan népszerűségnek örvendett, az olasz 2. hely mellett a kanadai dance listán 8. és számos európai lemezlistán szerepelt jól. Ez a kellemes dance zene azt a tipikus könnyed, dallamos vonalat képviseli amely annyira divatos volt az évtized közepén. Ez is mutatta, hogy az olasz zenészek az italo disco leívelő ága után sikeresen újítottak.






1994 nyár eurodance sikerek, német és olasz előadók


     A másik cikkemben bemutatott Masterboy csapat már jól szerepelt az év elején I Got To Give It Up c. lemezével, de a nyáron megjelent Feel The Heat Of The Night ezt is jóval felülmúlta. Ez a dübörgő eurodance azonnal magával ragadott, energiáját talán csak a később kiadott Different Dreams múlta felül. Az új, energikus dance hatott, a Feel the heat... Franciaországban a 2. hely mellett nagyon hosszú ideig maradt a slágerlistán. Németországban a 8. helyezésig tört fel, és Európa legtöbb országában a leggyakrabban játszott diszkózenék egyike volt.
     A happy hardcore zene stílus ebben az évben kezdett népszerűsödni, s később némi hatással volt a műfajra. A Fun Factory tovább robogott és a Take Your Chance dallal még több ország lemezlistáján szerepelt jól. 5. helyezett volt a kanadai dance listán és Németországban a 18., azonkívül Svédországban és Svájcban is jó eredményeket ért el.
     Ebben az évben tűnt fel egy rövid életű eurodance duó, a Darkness. Az In My Dreams című dal hangzása nagyon nyerő volt, Olaszországban 22., Izraelben 2., Brazíliában és Oroszországban Top 10-es lett, és számos országban volt klubsláger. Az énekes Marie-Anett volt a Fun Factory-ból.
     Augusztus 30.-án adták ki Ice MC következő lemezét, amellyel minden eddigi sikerét felülmúlta. Nekem semmivel sem tűnt jobbnak az It’s A Rainy Day, mint az előző kislemezek, de ki tudja miért, ezt jobban felkapta a közönség. Az egyik olasz és az egyik belga lemezlistán 1., spanyol listán 2., Franciaországban 6., Hollandiában 8., Németországban pedig 14. helyezést ért el.




Eurodance zenék, slágerek 1994 ősz


     Szeptember 1-jén jelent meg DJ Bobo dinamikus hangzású kislemeze a Let The Dream Come True. A jól táncolható dal lassan mászta meg a slágerlistákat, a következő évre aranylemezzé lett Németországban. A különböző európai listákon  kiválóan szerepelt és még a kandai dance listán is felkerült a 28. helyre.
     Szeptember 19-én a 2 Unlimitedtől megjelenik a lágyabb hangzású No One, amely Hollandiában 2. és számos országban jut a legjobb 20 közé.
     Az egyiptomi énekesből és amerikai rapperből álló, de müncheni székhelyű Pharao az első dalával, az enyhén trance beütésű I Show You Secrets –szel robbant be. A szeptemberben kiadott There Is A Star kislemez folytatta elődje sikereit, Finnországban, Németországban és Kanadában szerepelt a legjobban és mindkettő aranylemez volt hazájában.
 
 

1994 ősz eurodance lemezek, sikerek, slágerek

 
     A többek között Haddaway két háttérénekesnőjéből és N-Dee rapperből verbuválódott 3-O-Matic a Success című számmal lopakodott be az eurodance köztudatba. A német listán a 24. pozíciót érték el. A hölgyek később DJ Bobo-val is együtt dolgoztak, sőt egyikük feleségül ment a dance mágushoz.
    Samira boszniai származású, de Berlinben felnőtt énekesnő, aki Maxx első slágerének a vokálját énekelte, de a videoklipben más szerepelt helyette. ’94 októberében jelent meg első szólólemeze a When I Look Into Your Eyes, amelynek szövegét részben ő írta. A kislemez nemcsak Európában, a világ más részein is szépen fogyott.
     Szintén ekkor jelent meg az U96 projekt újabb kislemeze a Love Religion, amellyel már az eurodance vizeire evezett. Ez a jó kis szám Finnországban, Svédországban és Németországban volt a legnépszerűbb, de Európa egyéb országaiban is jól szerepelt.







     Novemberre a Masterboy megjelentette az Is This The Love c. kislmemezt. A dal a 8. helyen végzett Ausztriában, Németországban 11., Franciaországban pedig 12. és 19 héten át maradt a Top 50-ben.
     Némi szünet után Captain Hollywood Project ismét jelentkezett, ezúttal a Flying High c. dallal. Ez a kislemez a holland 4. hely mellett számos helyen szerepelt az első 10 vagy 20 között.
     Az Intermission a Give Peace A Chance –vel a német lista 29. helyéig tört előre.
Mint az alábbi listámból kiderül, még számtalan együttest és dalt említhetnék ebből a nagyon bő eurodance évből, azonban a lesikerültebbek zömét remélhetőleg bemutattam. Több szerzemény pedig amelyek már más stílusokkal határosak, máshol kerülnek bemutatásra.

Folytatás: Eurodance '95


Eurodance zenék lista 1994, 2.rész, nyár, ősz (válogatás)


2 BROTHERS ON THE 4TH FLOOR    Dreams
2 BROTHERS ON THE 4TH FLOOR    Let me be free
2 UNLIMITED    Burning like fire
2 UNLIMITED    Do what i like
2 UNLIMITED    No one
2 UNLIMITED    Whats mine is mine
2WO 3THIRD    I want the world
3-O-MATIC    Success
4-2 THE FLOOR    Future love
A. KAY B. JAY    I hear you
AB LOGIC    Real world
ABIGAIL    Don't tell me why
ABIGAIL    Feel good
ABIGAIL    How can you call it love?
ABIGAIL    Stop the hands of time
ACTIVATE    Save me
AFRIKA BAMBAATAA presents KHAYAN    Feel the vibe  
AFRIKA BAMBAATAA    Popunanny
AFTER TOUCH    Show me the way
AHMEX    Paparazzi
ALEX G    Yenyenarun yen-ye
ALPHAVILLE    Fools (twelve inch)
AMADIN    U make me feel alright
ANTARES    Ride on a meteorite (original mix)
ANTICAPPELLA    Express your freedom
B.A.S.P. (Featuring STEVEN J)    In case of emergency
BANDIDO Feat. PIROPO    I drove all nite
BANG    You know I know (The game of love)
BASIC & WHITE    Do you know
BEAT CONTROL    Dancing madness
BINGOBOYS    Sugardaddy
BIT MACHINE    Somebody real
BLACK BOX    Bright on time (The ride on time 94 remix)
BOYTRONIC    Send me an angel (transmitter mix)
BRONSKI BEAT    Smalltown boy '94
CAPPELLA    Everybody
CAPPELLA    Move it up
CAPPELLA    Shake your body
CAPPELLA    The big beat
CAPPELLA    U & me
CAPTAIN HOLLYWOOD PROJECT    Flying high
CAPTAIN HOLLYWOOD PROJECT    Rhythm of life
CARDENIA    Desire
CARDENIA    Self control
CARDENIA    The night
CARDENIA    Visitors
CAUGHT IN THE ACT    Love is everywhere
CHANNEL X    Take it to the top (eurobeat 12" mix)
CHANNEL X    You're an angel
CHUSS PROJECT    The night
CIBER COUNTRY SOUND    Al bote
CLOCK    Keep the fires burning
CLOCK    The rhythm
CLUBHOUSE Feat. CARL    Light my fire
CLUBHOUSE Feat. CARL    Living in the sunshine
CO.RO.     Temptation
COCO    I had a dream
COMIC    I surrender to your love (radio edit)
COMICO BASE    Chico's dream (foreign land mix)
COOL JAMES & BLACK TEACHER    Dr. Feelgood
COOL JAMES & BLACK TEACHER    Godfather
CORONA    Baby I need your love
CORONA    Do you want me
CORONA    Don't go breaking my heart
CORONA    Rhythm of the night (space remix (feat. Ice MC))
CORONA    When I give my love
D.I.P.    Give me your lovin
DA BLITZ    Let me be (classic mix)
DA BLITZ    Stay with me
DADDY K.     Voulez vous coucher avec moi? (radio edit)
DANCE FLOOR VIRUS    Message in a bottle
DARKNESS    In my dreams
DECADANCE    Latin lover
DEUCE    Call it love
DJ BOBO    Bring the beat back
DJ BOBO    Deep in the jungle
DJ BOBO    Everything has changed
DJ BOBO    Give yourself a chance
DJ BOBO    I feel it
DJ BOBO    I know what I want
DJ BOBO    Let the dream come true
DJ BOBO    Let yourself be free
DJ BOBO    There's a Paradise
DJ BOBO    There is a party
DJ BOBO    Too many nights
DJ BOBO    What about my broken heart
DJ BOBO    You belong to me
DJ MIKO    What's up
DOUBLE FOX    Nice life
DOUBLE FOX    Party lions
DOUBLE YOU    Got to love
DOUBLE YOU    Heart of glass
DOUBLE YOU    Rebel rebel
DOUBLE YOU    Run to me
DR. ALBAN    Let the beat go on
DR. ALBAN    Look who's talking
DRAGANÁ    Taxi fantastique
DREAMLAND    Anything for u
DREAMLAND FEAT. VANESSA  Indian power (maximal)
D-VISION    Love and ecstacy
DYMENSION    Give in to me (dance mix)
DYMENSION    I'm the one you need
DYMENSION    Inside my fantasy
EAST BEAT SYNDICATE    Love transmission
E-ROTIC    Max don't have sex with your ex
EUROGROOVE Feat. FINAL TOUCH   Move Your Body Baby
F.U.N.O.    Be in my bonnet (club mix)
FLEXX    Automatic system
FLEXX    Captive in the past
FLEXX    Flexxible
FLEXX    Jackpot
FLEXX    On the run
FLEXX    Runner-up
FLEXX    The good, the bad and the ugly
FULL SPEED    Star
FUN FACTORY    Groove me (Nonstop! - The album version)
FUN FACTORY    Pain  
FUN FACTORY    Take your chance
FUN FUN    I'm needin' you
FUTURE BEAT    Dance to the rhythm
FUTURE BEAT    Destiny
FUTURE BEAT    For your love
FUTURE BEAT    It's my party
FUTURE BEAT Feat. MEGATRONIC    Power of dancing
FUTURE BEAT    The only one
FUTURE BEAT    X-tasy
HEART ATTACK    Get me going
HIT THE FLOOR    Energizer
HITHOUSE    Jack to the sound of the underground ('94 remix version)
HOLLOWPOINT    Get into the music
HOUSECREAM (feat. JO')    Lonely mind (v.d.a. edit)
I.D. CONTROL    Who are you
ICE MC    Dark night rider
ICE MC    It's a rainy day
ICE MC    Run fa cover
ICE MC    Russian roulette
INFOBEAT    Look up to the sky
INTERMISSION    Give peace a chance
IRONYA    Stay with me
ISA B.    Good for you
J.K.    You & I
JT COMPANY    Live my life
KEY MOTION    Automatic love
KILLER TOYS    Can the can
KILLER TOYS    Cum on feel the noize
KILLER TOYS    I still haven't found what I'm looking for
KILLER TOYS    Jump
KILLER TOYS    Look at yourself
KIM SANDERS    Ride
KU MINERVA    Llorando por ti
L.A. STYLE   Got to Move
LA NOTTE Feat. MONSTERS    Return to innocence
LES G.O. CULTURE    La dirlada des bronzes
LIAN ROSS    Keep this feeling
LICK Feat. KENTUCKY MARTHA    Got to move your body
LOOK TWICE    Move that body
LOVE 4 SALE    Midnight
MADUAR    Do it
MAJOR T.     I can only give you my heart
MANY MORE    Dream on
MASH    U don't have to say u love me
MASTERBOY    Different dreams
MASTERBOY    Feel the heat of the night
MASTERBOY    I got to give it up
MASTERBOY    Is this the love
MASTERBOY    Masterboy theme (the third)
MAX IMPACT    Love and desire
MAX IMPACT    Love and desire (red neck x)
MC SAR & THE REAL MCCOY    24 hours
MC SAR & THE REAL MCCOY    How deep is your love
MC SAR & THE REAL MCCOY    Megablast
MC SAR & THE REAL MCCOY    Operator
MC SAR & THE REAL MCCOY    Out of control
MC SAR & THE REAL MCCOY    Run away
MC SAR & THE REAL MCCOY    Streetfighter
MELODIE MC    Give it up
MEPHISTO    You got me burnin'
MINISTRY OF SOUND    Let's all chant (Move your body) (solid dance mix)
MINISTRY OF SOUND    Velo-city
MINNESOTA    Without you
NATASCHA WRIGHT    Lovely lie
NATION 2 NATION    Feeling high
NATION 2 NATION    I want to move you
NATIVE SONS Feat. NATASHA    Indian dreams
NATIVE VISION    Easy life
NESS    Under my skin
NETZWERK    Passion
NEW ATLANTIC / U4EA Feat. BERRI    Sunshine after the rain
NIGHT PEOPLE      In the night
NINA      Dance the night away
O.C.P.    New piano
ON T.V.    Set me free
OPHELIA    Hand in hand
ORORO    Zombie
P.M.C.    Show me love, show me the way
PATRIC    Love me
PEOPLE OF THE WORLD    In Heaven no limit
PET SHOP BOYS    Go west (Farley & Heller mix)
PHARAO    Christmas land
PHARAO    Eternity
PHARAO    Gold in the pyramid
PHARAO    King Pharao
PHARAO    There is a star
PHARAO    We got the key
PLASTIC AGE    Glory of love
PLAYAHITTY    The summer is magic
ROB'N RAZ    Power house
ROSE LAURENS     Africa
SABRINA     Rockawillie
SAMIRA    When I look into your eyes
SAVAGE    Don't cry tonight
SAVAGE    Don't you want me
SAVAGE    Only you (tech mix)
SENSITY WORLD    Joey
SILENT CIRCLE    Egyptian eyes
SILENT CIRCLE    Every move, every touch
SILENT CIRCLE    Take a chance
SILVIA COLEMAN    Take my breath away
SLAM     Back to music
SNAP!    Welcome to tomorrow (Are you ready?)
SOLID BASE    Together
SONIC SURFERS    Don't give it up
SOULADELIC    I want your body
STANLEY FOORT    Love makes the world go round
STELLA GETZ    All in all
STELLA GETZ    Dr. Love
SUPERFLY    Is it love
SYSTEMATIXX    Believe in yourself
TECHNOTRONIC    Move it to the rhythm
TEXTURE    Power of love
THE FREE    Born crazy
THE JOCKER'S    It's party
TIME CUT    El verano
TNT PARTY ZONE    Das Omen (teil 1) '94
TREASURE 2    Reality
T-SPOON    Take me 2 the limit
TUFF E NUFF    Yo yo
TWENTY 4 SEVEN    Leave them alone
TWENTY 4 SEVEN    Take me away
U96    Love religion
URBAN COOKIE COLLECTIVE    High on a happy vibe
VENUS & MARC    Xummertime
VIEW    Step by step
WALLSHOT    Ain't no time 2 waste
X:TEND Feat. WINCENT    I don't care
X:TEND Feat. WINCENT    Tell me
X-KAMERON    I wanna be your lover
 
Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!


A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

3 megjegyzés:

  1. Hát igen, 1994 AZ év volt a eurodance történetében, semmi kétség.
    A Masterboys-tól nekem a legjobban az I Got To Give It Up tetszik, a dallama, a rap, és a refrén miatt. Egyszerűen magával sodor a szám, az első másodperctől.
    Dr. Alban Let The Beat Go On-ja a legjobb ED száma a dokinak, a Let The Ddream Come True-val pedig Bobo jelezte, hogy nem lőtte el minden puskaporát.
    Örömmel látom a listán a 2 Unlimited egy méltatlanul hanyagolt számát, a Burnig Like Fire-t. Az egész Real Things albumra jellemző kísérletezgetés járja át az egész számot, a közepén a kiállással, "tangóharmonikával", és a csapat talán legszebb refrénjével.
    A Darkness In My Dreams-e nekem totál kimaradt, pár éve fedeztem fel. Az énekes csajt említetted, a rapper srác pedig később Nana néven ért el szép sikereket..:)
    De mindez elhalványul számomra a Comic I Surrender mellett. Már Melanie Thorton vokálja elrabolja az embert, a talán leghúzósabb, pattogósabb ED szinti főtéma varázslatos (140-145 bpm körül lehet), bónusznak pedig Turbo B rappelése.. Érthetetlen, hogy egy ilyen szuper csapat gyakorlatilag tökéletes száma hogyan tűnhetett el ennyire a "tömegben".. Megaslágernek kellett volna lennie.
    a listáról ajánlom még a technotronic move it to the rhytmjét, lian ross keep this feelingjét, és at african bambataa fell the vibe-ját.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a kiegészítést. És igen... a végtelenségig lehetne folytatni. És akkoriban még játszották ezeket a számokat, pl. a Danubiuson. Manapság a tizedét ha játszanák, és mindig azokat ismételnék.

      Törlés
  2. Pontosan, a Juventuson is rengeteg ment belőlük, az MTV-ről nem is beszélve.

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.
ca-pub-3250028034952783