Fake, Magazine 60, Video Kids, Mozzart zenék, történet

Fake, Magazine 60, Video Kids, Mozzart

Fake, Magazine 60, Video Kids, Mozzart zenék, történet




Fake, Magazine 60, Video Kids, Mozzart zenék, történet, azaz négy együttes illetve előadó következik, akik a nyolcvanas években aratták sikereiket, de kevés információt találhattál eddig (2012 február) róluk.

                                                
                                                   

Fake együttes zenék, történet



A Fake egy svéd rockegyüttes, a Size 46 utódja. Miután egyre több szintetizátorhangzás vegyült a zenéjükbe, és több taggal bővültek, felvették a Fake nevet és sikeres disco-szintipop dalokat gyártottak a nyolcvanas évek közepén.

Első kislemezük a Dreamgirl 1981-ben még new wave jellegű volt, majd két év múltán kiadták a Donna Rouge –t, amely nagy sikert aratott Olaszországban. 1984-ben következett az italo disco stílusjegyeket is felmutató Frogs In Spain. További két kislemez mellett kiadták a New Art albumot.

1985-ben jelent meg a Brick, amely Olaszországban és Grönlandon első helyezést ért el, és Franciaországban a hatodik lett. Jó kis zenéje van ennek a dalnak (Another Brick).


  

A másik kislemez tőlük ebben az évben az Arabian Toys volt. Ezek után a Fake együttes története fordulathoz érkezett, mert szétváltak, és nem készítettek több új lemezt. 1987-ben még megjelent a Donna Rogue remix lemeze, majd 2005-ben Laurent Wolf feldolgozta az Another brick -et electro house stílusban.


Fake együttes zenék lista








                                           

MAGAZINE 60 együttes zenék, történet


    
A Magazine 60 együttes zenék alapján leginkább a Don Quichotte c. zenéjükről ismert, amely közkedvelt volt a nyolcvanas évek közepén.

  A francia csapat már 1981-től működött és ki is adtak három eltérő hangzású lemezt (Hits der 60er jahre, Magazine 60, 60’s slows), amelyek közül a saját nevüket viselő lemez aranylemez lett. Az énekes személye kicserélődött, majd 1982-ben két kislemezt jelentettek meg (Sir Walter Gimmick, J'fais d'la Radio).

Az évtized közepére diszkós-szintipopos zeneszámaikkal lettek népszerűek, a már említett 1984-es daluk Amerikában csak évekkel később jelenhetett meg, de így is bejutott a Top 60-ba. A másik szintén népszerű daluk az eurodisco -hoz is sorolt  Rendez-Vous Sur La Costa Del Sol volt 1985-ben.

86-os lemezük Pancho Villa / Que No Sa... egy dallamos és egy latinos jellegű zenét rejtett. A következő években még két kislemezzel (Tap Connection 1988, Seasonkonancluzo1989) vetette magát észre a zenekar, majd 1993-ban a régi lemezükre emlékező Maxi Medley után a Magazine 60 együttes végleg eltűnt.


Magazine 60 együttes zenék lista







                                                                

VIDEO KIDS együttes zenék, történet



A Video Kids együttes zenék a disco, synthpop, italo disco, electro hangzásait vegyítették, sőt még a pop rock stílus is előfordult. A Hollandiában létrejött együttes Peter Slaghuis és Bianca Bonelli nevéhez fűződik.

Peter Slaghuis producer és DJ volt, valamint remixeket készített különböző együtteseknek, az egyik leghíresebb volt a La Isla Bonita –hoz készített. Bianca Bonelli pedig számos együttesnél működött közre és 1984-ben Je Veux L'Amour címmel saját lemeze is kiadásra került.
A legtöbben talán a Woodpeckers From Space című dalt ismerik tőlük, amely egyben a legnépszerűbb volt. A dél-afrikai Café Society feldolgozta a dalt és 8 héten át vezette a slágerlistát. A Video Kids saját lemezét nem jelentette meg ott az akkori politikai helyzet miatt. Mindenesetre több európai országban ért el jó helyezést, Norvégiában első volt.




 



A Video Kids együttes története során két nagylemeze jelent meg, a The Invasion Of The Spacepeckers 1984-ben és egy év múlva az On Satellite. ’85-ben két kislemez is futott tőlük, a Do The Rap és a Satellite. Ezek után már csak a The Witch Doctor jelent meg az ő nevük alatt, de csak három év múlva.

Peter Slaghuis a nyolcvanas évek vége felé Hithouse név alatt készített sikeres house dalokat. Sajnos 1991-ben, 30 évesen autóbalesetben elhunyt. (ld.: Akik fiatalon távoztak)




Video Kids együttes zenék lista








                                                                 

MOZZART zenék, történet

      

Mozzart már említésre került (Távol-keleti témák a 80-as évek popzenéjében), eredeti neve Paul Lander, Fancy barátja. Roppant érdekes hogy erről az előadóról nagyon kevés információ jelent meg.

Aki látta az Ez+Az tv műsort a kilencvenes évek elején, az hallhatta őt, hiszen annak főcímzenéje nem más, mint az 1987-es siker, a Money. Ez a zeneszám erős szintetizátormuzsika. Egyedisége miatt nem véletlen, hogy akkor és azóta is sokan kedvelik. Mozzart nem sokkal később vált ismertté, mint a Bad Boys Blue. Először a Malice & Vice kislemezzel jelentkezett 1985-ben. Ezt két év múlva követte a már említett Money, majd egy az előzőleg említett cikkben említett Jasmin China Girl érkezett 1988-ban.



 


A Mozzart zenék sorában ezen kívül 1987-ben egy nem hivatalos válogatás, a Discomania látott napvilágot, amelyen pl. a Don’t Cry Roxanne c. italo disco jellegű dal is szerepel. 2007-ben kiadták a Money – The Maxi-Singles collection-t dalainak különböző változatával és egy megamix -szel.


Mozzart zenék lista







Őt is ajánlom: C.C. Catch története




Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!




A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!    

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.
ca-pub-3250028034952783