Popcorn zene eredeti, pattogatott kukorica zene lista

Variációk - Popcorn minden mennyiségben

Popcorn zene eredeti, pattogatott kukorica zene lista





Popcorn zene, eredeti pattogatott kukorica zene története a 70-es évek elejére vezethető vissza, és feldolgozása az eredeti dallam megjelenése óta lankadatlanul zajlik. Rengeteg közkedvelt dal van a világon, amelynek számtalan feldolgozása született, mégis az egyik legtöbbet feldolgozott szerzemény a világon a Popcorn. Csak a 2011-es évig amikor ezen cikk első változatát írtam 446 (!)  Popcorn nóta született (adott szám azonos lemezen megjelent remixeit csak egynek vettem és az amatőr, vagy csak egyes országokban készült, de nemzetközileg nem ismert változatokat sem számoltam bele).



És itt most meg kell említenem, hogy amióta az internetes fájlcserélők elterjedtek, eszméletlen mennyiségű elírás történt dalcímek és előadók tekintetében. Ezért sok helyen látni Popcorn-t a Kraftwerk neve alatt futni, holott ők sohasem dolgozták fel, és Jean Michel Jarre neve alatt is, aki saját nevén szintén nem, azonban más előadónéven feldolgozta, de erről később még szót ejtek.


Popcorn zene eredeti



A dallam eredete Gershon Kingsley –hez fűződik és először csak mintegy 30 másodperces volt. Kingsley akkori lemeze szorosan kötődött a moog szintetizátorhoz: Music To Moog By. Ezen 2:20 perces változata szerepel a dalnak, Pop corn néven. Az a változata ami később leginkább elterjedt, 1972-re alakult ki és (Gershon Kingsley's) First Moog Quartet neve alatt futott. Tehát aki a Popcorn zene eredeti verzióját keresi, ez volt az.




Popcorn zene feldolgozások - pattogatott kukorica zene a 70-es években



A Hot Butter csapata úgy döntött, elkészíti a saját változatát. Eleinte érdektelenség mutatkozott, majd miután egy párizsi diszkóban lejátszották, viharos gyorsasággal terjedt el az európai kontinensen. Németországban a lemezlista első helyén landolt és csak ott több mint egymillió példányt adtak el belőle. Nem csoda ha a 70-es évek legnagyobb slágerei közt tartják számon. A pattogatott kukorica zene eredeti feldolgozásai közül ez a Popcorn dal volt a legsikeresebb.

De Norvégiában és Svájcban is első lett, Angliában ötödik és a Föld túloldalán, Ausztráliában tíz héten át vezetett. Ráadásul az első elektronikus alapú zeneszám lett, amelyik sikert ért el az amerikai lemezlistán. Ez a jellegzetes pattogó hang nemzedékek számára szolgált alapul a dallamos instrumentális zenében.





 


Ettől fogva különböző hangszerekkel számos verziót készítettek a dallam sikerére alapozva. Csak az 1972-es évben további 55(!) különböző előadó és zenekar adta elő saját feldolgozásában. Köztük Jean Michel Jarre is Pop Corn Orchestra néven.

Több ország is elkészítette a saját változatát, Hollandiában a Revolution System, az Anarhic System és a The Popcorn Makers változata is első helyezett lett az 1972-es esztendőben. Az utána következő időszakban komolyzene, jazz, reggae, gitár, szamba és egyéb műfajok készítették el a maguk Popcorn –ját.



Popcorn zenék a 80-as évekből – Az M & H Band


A Pop Cycles formáció 1982 -ben jelent meg az ő darabjával, Ed Starink pedig egy évvel később, csakúgy, mint a Magic Men – ezek hasonló jellegűek voltak.

A skót T.I.C. formáció 1988-as Popcorn '88 Remix című lemeze nem rossz próbálkozás. 1989 -ből az Alhambra Spanish Summer Connection című variációja egészen olyan, mintha egy Spencer-Hill filmzenét hallanék.



Az M & H Band Popcorn zene feldolgozása

 

A 80-as években a francia zenész és producer Mark Holiday projektje, az M & H Band „követte” el a legjobb Pop corn verziót, amit valaha hallottam. Ez az 1987-es electro-synthpop dal örökzöld diszkózenévé vált. Azokon a külföldi blogokon ahol említést találtam róla, minden az egyik (ha nem a legjobb) –nak tartották. De hasonlóan mint néhány másik kedvencem esetében, magáról az

M & H Band formációról - ettől eltekintve - szinte semmit sem írnak. Eme project verzióit találhatjuk meg több helyen J.M. Jarre, vagy a Kraftwerk neve alatt, (még a Youtube-on is).




 




Popcorn dal - pattogatott kukorica zenék a 90-es évekből



A 90-es évek elejéről van egy zeneszám amit a Caustic Window ad elő és ezen név mögött Aphex Twin bújik meg (sok helyütt tévesen az ő neve alatt jelzik ezt és DJ Voyager 2004-es verzióját).

1992-ben érkezett egy dübörgő-zakatoló techno Popcorn a Slotmachine feat. Gemini 7-től, amelyre 19 évig vadásztam, ugyanis amikor egyszer leadták a Danubius-on, nem sikerült teljes terjedelmében rögzítenem. A kevés techno feldolgozásból ez a legjobb, a másik pedig a The Time Frequency 1994-es verziója. Számomra a 92-es év legjobb zenéi közül az egyik a Slotmachine -féle variáns.

Utána következett néhány happy hardcore, majd house, dance, verziók, s töménytelen mennyiségű trance változat.



Popcorn zene eredeti feldolgozások mindenféle stílusban



2000-ben Kingsley újra rögzített egy Popcorn dalt, majd hét év múlva zongorán is eljátszotta, amit a Youtube-on adott ki.

(Alább a Marsheaux 2003-as változatát láthatod.)


 



2005-ben újabb Popcorn dal siker következett, a feldolgozásokkal foglalkozó, kissé „dilinyós”, kiskorúaknak hangzó zenét játszó Crazy Frog kilenc remixet készített. Spanyolországban, Franciaországban, Új-zélandon és Belgiumban is első lett és jókora mennyiséget értékesítettek a lemezekből.
 
 

Popcorn zene 2010-es évek pattogatott kukorica zene feldolgozások


A 2010-es évektől már töménytelen mennyiségben dolgozták fel a dalt, s az internet által számos amatőr előadó változata is ismertté vált.

Christian Stefanoni feat. Artilandance változata 2010-ben jelent meg előbbi albumán, majd 2011-ben külön lemezen többféle (régi) verzióban is. A The Disco Orchestra Popcorn zene változata az M & H Band -féle verzióra hajaz, egész jó.

A Revirtam -tól a Popcorn 2011 a progressive house zene irányába megy e, de legalább kicsit kilóg a sorból a sok hasonló utánzat mellett. A Noisitron 2012 -ben dubstep stílusban dolgozta fel, s ez is egész különleges. Miquel Valbuena variációja a Popcorn 2012 is egész tűrhető. De Roxy and DeeDee változata ugyanabból az évből is jól sikerült. Az Universal Sound Machine feldolgozása is egészen egyedi hangzású.

Az Aimoon 2013-ban trance hangzásban dolgozta fel. Jack Holiday & Mike Candys 2014-ben az electro house felé kacsintgatva idézte fel a dallamot. Még ebben az évben a Markus Maximus és a Trendsetter közösen is megjelentették az ő verziójukat. Egyébként utóbbi 2016-ban közzétette az ő újabb variánsát is.

A Luvienne 2015-ben hegedűvel tette színesebbé a dallamot. A Teknova -tól a Popcorn 2K18 szintén electro house hangzású a 2018-as évből. Steve Aoki, Ummet Ozcan, és Dzeko közös remixei sem rosszak 2019 -ből. E=mc² -től a 2020-as Pop Corn pedig már a technóba hajlik. A Juno 80 formáció feldolgozásai pedig az electro és a deep house hangzásában készültek. Egy évvel később Adrian Fitz-Simon munkája ismét igazi Popcorn dal, bár a címe Pop cork.





Pattogatott kukorica zene feldolgozások 2020-as évek


Az Outsiders x Bass Chaserz x Anita Doth egyesülés Popcorn dal 2021 -ből, első hallásra igazi hardstyle muzsika. Liona Boyd verziója príma kis gitárzene.

A svéd énekesnő Tov Lo 2 Die 4 című alkotása 2022-ből, szintén az eredeti Popcorn dal feldolgozása énekkel, a kor hangzásában. Enzo Margaglio változata túlságosan hasonlít az M & H Band verziójára, a Nebula a trance felé megy el. A 16th Channel feldolgozása a klasszikus italo disco hangzásában egészen kellemes.

Vadim Vronskiy munkája 2023 -ból ismét az electro house remixek számát gyarapítja.


A Popcorn zene eredeti dalának feldolgozásai azóta is töretlenek és valószínű, a folyamat „soha” nem ér véget.


Ezen a linken mindent megtudhatsz a Popcorn -ról: Popcorn-song
Popcorn zene mp3 letöltés: Wfmu


Popcorn zenék lista - pattogatott kukorica zene lista

(Csak az általam ismertek)


GERSHON KINGSLEY    Pop corn    1969    electronic
Gershon Kingsley's First Moog Quartet     Popcorn    1972    electronic
HOT BUTTER    Popcorn    1972    electronic
LA STRANA SOCIETA    Pop corn    1972    electronic
THE POPCORN MAKERS    Popcorn    1972    electronic
THE POPCORN ORCHESTRA (J.M. Jarre)    Popcorn    1972    electronic
Arthur Fiedler And The Boston Pops    Popcorn     1973    classical

P
OP CYCLES  Popcorn 1982 disco, synthpop
ED STARINK    Popcorn    1983    electronic
MAGIC MEN    Popcorn    1983    italo disco
M & H BAND    Pop corn     1987    electro, synthpop
The Richard Romance Synthesizer Section    Popcorn    1989    electronic

T.I.C. Popcorn '88 Remix 1988
synthpop, house
ALHAMBRA Spanish Summer Connection 1989 disco
GURU JOSH    Popcorn    1990    electro 
CAUSTIC WINDOW    Pop corn    1992    experimental
SLOTMACHINE Vs. GEMINI 7    Popcorn    1992    techno
THE TIME FREQUENCY    Popcorn    1994    techno
L.P.G.    Popcorn     1995    dance
LASER SOUND ORCHESTRA    Popcorn    1995    electronic
PHANTOMAS    Popcorn    1995    happy hardcore
DOMINION    Salted popcorn    1996    happy hardcore
COSMO & TOM    Popcorn    1997     trance
DJ BELL    Popcorn      1997    progressive house, dance
DJ MYSTIK    Popcorn      1997    progressive house, dance
ERIK VAN DER BROEK    Popcorn    1997    trance 
KORUPTION    Popcorn     1997    dance
SHAPE DANCE    Popcorn    1997    dance
SPIFFY    Popcorn      1997    house, trance
CHAOS CREATORS Ft. ETROMIC    Popcorn remixed    1998    trance
ESSEM & AITCH    Popcorn    1998    dance
OTTOMIX    Ibiza (Popcorn)    1998    italodance
THE BOOMTANG BOYS    Popcorn (microwawe mix)    1998    house, trance
INSAIN    Popcorn     1999    acid
THE BOOMTANG BOYS    Popcorn     1999    house
TROUBLEDOT    Popcorn     1999    trance
WEZZLER (DJ WEZZLER)    Wezzling popcorn    1999    electro
DJ D-MIND    Popcorn     2000    trance
EPO Vs. PROJEKT HOUSE PUNK!    Popcorn     2000    trance
RED STAR    Fly (Medley Popcorn)    2000    trance
RICHI M    Popcorn    2000    trance
SPACECORN    Popcorn     2000    hard trance
MAGIC FINGER PROJECT    Popcorn    2001    trance
EDWARD SIMONI    Popcorn    2002    pan's pipes, trance
ESTRAYK     Popcorn    2003    electro
MARSHEAUX    Popcorn    2003    electronic
DJ PIXEL    Popcorn    2004    hard trance
ESKIMO      The popcorn    2004    psy-trance
GIGI D'AGOSTINO    Pop corn    2004    italodance
PROSPER    Popcorn    2004    psy-trance
SIGNAL    Popcorn    2004    spacesynth
CRAZY FROG    Popcorn    2005    dance
KIA    Popcorn      2005    trance
VERANO    Popcorn     2005    hard trance
DISCO CELL    Popcorn     2010    electro house

Christian Stefanoni feat. Artilandance - Popcorn 2010-2011 trance

The Disco Orchestra Popcorn 2011 2011 electronic

Revirtam - Popcorn 2011 progressive house

Noisitron - Popcorn 2012 dubstep

Miquel Valbuena - Popcorn 2012 2012 hard trance

Roxy and DeeDee - Popcorn 2012 house, electronic

Universal Sound Machine - Popcorn 2012

Aimoon - Popcorn 2013 trance

Jack Holiday & Mike Candys - Popcorn 2014 electro house

Markus Maximus & Trendsetter - Pop corn remix 2014 house

Luvienne - Popcorn 2015 house

Teknova - Popcorn 2K18 2018 electro house

Steve Aoki, Ummet Ozcan, Dzeko - Popcorn 2019 dance, electro house

E=mc² - Pop Corn 2020 techno

Sudar Percussion Ensemble - Pop corn quarantine 2020

Middle Ages - Popcorn (Medieval Cover) 2020

Adrian Fitz-Simon - Pop Cork (Unprecedented Measures) 2020

Tim Makes Music - Popcorn 2020

Jon Skarin - Popcorn 2020

Canticles - Popcorn 2020

Daniele Vitale Sax- Popcorn - Remix 2020

Outsiders x Bass Chaserz x Anita Doth- Popcorn 2021

Liona Boyd - Popcorn Remix 2021

Loser's Lounge- Popcorn 2021

JANFRY & Strownlex - Popcorn 2021

Boostereo – Popcorn 2021

Quants – Popcorn 2022

Tove Lo - 2 Die 4 2022

Jamie Penner- Popcorn 2022

Nebula - Popcorn 2022

Enzo Margaglio - Popcorn (Enzo Margaglio Remix) 2022

SiIvaGunner - Practice Mode (Stay Inside Me) 2022

Pet Raket en John Kanon - Popcorn (Lekker ouwe) 2022

16th channel – Popcorn 2022

Vadim Vronskiy - Popcorn 2023 (Rework) 2023

 


GEKKEHUIS    Popcorn        hardcore
HAM HAMMER    Popcorn        electronic, electro
HORNY HIPPOS    Popcorn        electro



Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!



A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.
ca-pub-3250028034952783