Bad Boys Blue együttes dalok, tagjai, történet, lemezek

Bad Boys Blue
BAD BOYS BLUE együttes zenék, tagok, történet, lemezek




Bad Boys Blue együttes történet

 

Az együttes megalakulása



Bad Boys Blue együttes története, megalakulása 1984 -re vezethető vissza. Kezdetben a stílusuk a disco, a német eurodisco és a synthpop hangzásait vegyítette, később a korral együtt fejlődött. Amikor elkezdtem zenéket rögzíteni magnókazettákra, az első években a legtöbb zeneszámot a Bad Boys Blue –tól rögzítettem. 
Ugyanis elég termékenyek voltak és akkoriban még (kilencvenes évek eleje) sok dalukat játszották, pl, az akkori Danubius is. Ez az együttes a nyolcvanas évekbeli sikerei után, a kilencvenes években is nagyon jó zenéket alkotott, haladt a korral hangzásban is. Éppen ezért számomra kicsit érthetetlen, miért csökkent irántuk az érdeklődés, legalábbis a slágerlistákat figyelembe véve.




A Bad Boys Blue-t 1984-ben, Németországban Tony Hendrik producer és a szövegíró felesége Karin Van Haaren alapította. Az eredeti Bad Boys Blue tagjai: John (Edward) McIerney és Trevor (Oliver) Taylor brit, valamint Andrew (Freddie) Thomas amerikai. Első próbálkozásuk, a Love In My Car nem volt túl sikeres a listákat tekintve, bár a klubok és diszkók játszották. Ezen a lemezen még Andrew volt a vezető énekes.



Bad Boys Blue dalok, slágerek 80 -as évek


A következő kislemezen – amit ’85 tavaszán adtak ki, már Trevor énekelt, és a You’re a Woman nagy sláger lett Európában. Mindmáig ez az egyik legtöbbet játszott dal a Bad Boys Blue-tól, a rádióállomásokon és máshol. Megjelent első albumuk, a Hot Girls – Bad Boys kellemes, dallamos disco hangzással. A kislemezre is kiírt Pretty Young Girl szintén jól szerepelt a lemezlistákon.

1986-ban egy újabb dallamos zene következett, a Kisses And Tears, amely különösen Németországban és Svájcban lett népszerű. A másik sikeres dal az I Wanna Hear Your Heartbeat volt. Ennek a dallamát sem felejtem, egy vasárnap délután rögzítettem és olyan „vasárnap délutáni” szép, romantikus jellegű, nosztalgikus hangzása van. Egyben a második album is megjelent Heartbeat címmel.




  

Bad Boys Blue tagjai, lemezek 80-as évek

 
A következő évből a Gimme gimme your lovin és a Come back and stay emelkedik ki. Utóbbi dalnál John volt a vezető énekes és női vokált is tartalmazott Lyane Leigh személyében. Németországban a 18. –dik lett, és júniusban kiadták a harmadik albumot is Love Is No Crime címmel.
1988-ban piacra dobták a Don’t Walk Away Suzanne és a Lovers In The Sand kislemezeket. Az új albumon ( My Blue World) már csak két dalt énekelt Trevor, a többit John. Valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy Trevor elhagyta a Bad Boys Blue-t. Ebben az évben jelent meg az általam egyik legjobban kedvelt szintipopos hangzású daluk A World Without You, (17. lett). Még ez évben kiadtak egy válogatásalbumot és egy újabb kislemezt, a Hungry For Love –t, amely Németországban 26., Finnországban pedig 6. –ik lett. Ez utóbbi remixváltozatokban is megjelent ’89-ben.

Új tag érkezett az együtteshez Trevor Bannister személyében. Két újabb szintisláger következett az új évben, a Lady In Black és a Train To Nowhere. Ezek a szenvedélyes zeneszámok nagyban közrejátszottak abban, hogy a Bad Boys Blue zenéit gyorsan megkedveltem. Az én 1989 -es Top 10 zenei listámba is bekerültek.  Előbbi 17. –ik, míg utóbbi 27. –ik lett a német listán, de például Finnországban magasabb helyezéseket értek el. Két album jelent meg, a The 5th és a Super 20, az előbbi második lett Finnországban.



 

1990-ben a Game Of Love album következett. Az albumról három kislemezre kimásolt dal lett sikeres, a How I Need You, a Queen Of Hearts és a Jungle In My Heart. Egy videokazettát is kiadtak az együttes videóival, valamint egy megamix lemezt.

A Bad Boys Blue-ról szóló írások általában nem említik, de én érdemesnek tartom a Lovers In The Sand (1988), a Fly Away (1989) és a Chains Of Love (1990) dalokat is megjegyezni, mint hallgatásra mindenképpen érdemes szerzeményeket.



Bad Boys Blue zenék, albumok 90-es évek


 
1991-ben a House Of Silence jelent meg albumként és kislemezként is, mindkettő ötödik lett a finn lemezlistán.

1992-ben kezdtem el gyűjteni a rádióból a Bad Boys Blue zenéket és igen jó új lemezek jelentek meg tőlük, azonban ekkor már egész Európában tetőzött a techno és dance láz, így annak ellenére hogy a hangzás is illett a korhoz, már nem tudtak igazán reflektorfényben maradni. Az I Totally Miss You második lett Finnországban, és megjelent az USA-ban is.

A Save Your Love szintén megjelent az amerikai kontinensen is, ahol a 81. –ik helyig jutott a Billboard –on, de Németországban 12. –ik, Finnországban pedig második lett. Albumként a Totally és a More Bad Boys Best került kiadásra, utóbbi válogatásban az 1989-1992 közötti számok mellett néhány addig kiadatlan változata régebbi slágereiknek.


 


Új tagok és lemezek a 90-es években

 
1993-ból talán a Kiss You All Over, Baby az ismertebb a kislemezek közül és két újabb válogatásalbum került piacra, az egyik csak az USA-ban. Trevor Bannister elhagyta az együttest, a maradt tagok pedig kiadót váltottak. Afrikai turnéjukon Oven Standing csatlakozott hozzájuk mint énekes, azonban az új kiadó szólószerződést kínált neki, így hivatalosan nem lett a Bad Boys Blue tagjai közé sorolva.

1994-ben egy új album, egy válogatásalbum, egy remix album és remix kislemez, valamint három másik kislemez került kiadatásra. Az akkoriban a csúcson levő eurodance jellegű Lov 4 U Amerikában is sikeres volt, 40. –ik helyig jutott a dance listán.

Egy év múlva a Hold you in my arms kislemez következett és egy új tag érkezett: Mo Russel. ’96-ban sem a Bang Bang Bang nagylemez, sem az Anywhere kislemez nem vált be.

Egy év kihagyás után, 1998-ban – amikor a 80-as évek disco előadói sorra bukkantak ismét elő – a You’re Woman ’98 –al kerültek ismét képbe. A „dancesebbé” alakított új verzió gyakran játszott dal lett Európában és a klipje úgyszintén. Az új albumon (Back) amely szintén sikeres volt, az új számok mellett a régi sikereik remixváltozatai is szerepeltek. Három újabb kislemezt adtak ki, amelyből kettő megamix volt. Mindemellett egy újabb videokazettát is kiadtak.



Bad Boys Blue tagjai, albumok a 2000-es években


A következő évben is további album és kislemezek jelentek meg, de Mo Russel az év végén távozott az együttestől. 2000-ben az I’ll Be Good kislemez után megjelenő Tonite album jól sikerült, a lemezcég mégsem adott ki több lemezt a Bad Boys Blue-tól. 2001-ben még megjelent egy válogatás, majd a lemezcéggel megszűnt az együttműködés és az együttes feloszlott.

Azonban ezzel nem ért véget a történet, egy év múlva új kiadóval kötöttek szerződést és elkezdtek dolgozni az új albumon. 2003 nyarán piacra dobták a Lover On The Line kislemezt, ez ismét előtérbe hozta az együttest és az új album, az Around The World is kelendő volt. Előbbi dal jó kis „dance muzsika” lett, érdemes megnézni-hallgatni:



 


Távozások és halálesetek az együttes történetében

 
2004-ben koncertek következtek, többek közt Amerikában és Kelet-Európában is, de a rákövetkező januárra Andrew Thomas távozott. Megjelentették az első DVD-t, majd egy újabb év elteltével, 2006 januárjában Carlos Ferreira érkezett új tagként. 2008 januárjában az eredeti tag Trevor Taylor otthonában szívrohamban elhunyt.

2008 májusában jött a Still in love, amelyen több DJ remixváltozata is szerepel, majd francia producerek által a nyáron egy új album, a Heart & Soul érkezett. Ősszel egy slágerválogatás, a The Single Hits került a boltokba.

2009-ben a Queen Of My Dreams kislemez következett, majd egy remix és egy újabb válogatásalbum.Júliusban a másik eredeti tag, Andrew Thomas is elhunyt. (Ld.: Előadók akik fiatalon távoztak)

2010 augusztusban a Come Back And Stay Re-Recorded 2010 érkezett, amelyen a dalt mások remixelték, s két másik számuk új változata is megtalálható rajta. A 25 (The 25th Anniversary Album) című albumon már 25 újra remixelt daluk, 7 remix szerepel és egy bónusz DVD tartozik hozzá.


Bad Boys Blue 25 album és DVD


Bad Boys Blue dalok 2010 után

 
2012-ben megjelent egy live DVD tv-s szerepléseikből. 2014-ben a The Original Maxi-Singles Collection, 2015-ben pedig ugyanennek a 2. része került kiadásra.2015-ben a 30 éves évfordulóra újramixelve került a boltokba a You’re A Woman 2015. Nem egy nagy eresztés, nekem az amatőr 2015-ös remixek is jobban bejöttek.

2017-ben egy válogatáslemez jelent meg Lengyelországban. Márciusban John McInerney autóbalesetet szenvedett, vele volt a felesége és a menedzser is. Több műtétet követően rehabilitációban részesült, de a nyári fellépéseket le kellett mondani.

2020-ban a Killers című kislemezzel és videoklippel jelentkezett ismét John McInerney. Kiadásra került a Tears Turning to Ice album. Ugyanezzel a címmel 2021 -ben egy remix is megjelent kislemezen.
 

A Bad Boys Blue albumok sorában 2022-ben jelent meg a 25 (The Long Mixes - Extended Versions). De a Bad Boys Blue dalok is folytatódtak a Come Back And Stay 2022 -es változatával (The 2022 Long Mixes). Nagy kár, hogy a 2000-es évek második felétől már nem sikerült érdemleges eredményeket elérniük a nagyobb lemezlistákon.

 


A cikksorozat folytatása: Fake, Magazine 60, Video Kids, Mozzart



Bad Boys Blue dalok lista idősorrendben (1984-2010)





Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!



A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!





1 megjegyzés:

Üzemeltető: Blogger.
ca-pub-3250028034952783