Miről fog szólni ez a blog – Régi új zenék

Miről fog szólni ez a blog?

Miről fog szólni ez a blog – Régi új zenék





Miről fog szólni ez a blog? Semmi kedvem egy átlagos, szürke blogot írni semmitmondó információkkal és unalmas zenetörténelemmel. Ehelyett a Régi Új Zenék Blogjában személyes nézőpontból, a mondanivalót kellően színesítve mesélem el Neked a zenével kapcsolatos élményeimet és a könnyűzene legfontosabb történéseit, úgy, hogy a különböző stílusok kedvelői egyaránt találhassanak maguknak csemegét.




Nem ismerek azonban minden egyes stílust teljes mértékben – lévén én sem szeretek abszolút minden zenét – azonban elég sokfélét ahhoz, hogy vegyes olvasnivalót kapjon a látogató. Nem igazán fogok foglalkozni az előadók magánéletével, és nem is mindig a legismertebbeket fogom előtérbe helyezni.
Ehelyett igyekszem a széles közönség előtt kevésbé ismert, mégis bizonyos rétegek által szenvedélyesen kedvelt stílusokat, vagy akár előadókat is bemutatni. Ilyen lehet a berlini iskola, a guitar trance zenék, vagy éppen az eurobeat slágerek.  Jómagam szenvedélyes zenegyűjtő, adatbázis mániákus és stílusfigyelő vagyok. Az elmúlt két évtizedben (90-es, 2000-es évek) jócskán belemélyedtem a könnyűzenei stílusok figyelésébe, hallgatásába és kategorizálásába, ami által hatalmas szellemi anyag gyűlt össze.


Miről fog szólni a Régi Új Zenék blogja?


Hogy lásd, miről fogok írni: Háromféle szisztémában állnak össze az írások. Az egyik az időrendi (70-es, 80-as, 90-es, 2000-es évek zenéje), a másik a zenestílusok szerint, de ez is amennyire lehet időrendi, a harmadik pedig az egyes előadók ill. egyéb megközelítések, érdekességek.
A főbb stílusok, amelyekkel foglalkozom, illetve az alstílusaikkal is, a következők: Relaxációs zenék, diszkózenék, szintetizátor zenék, modern elektronikus tánczenék, valamint bizonyos mértékig egyéb stílusokat is érintek, úgymint, folk-world, rock, filmzene, experimental stílusok, egyéb tánczenei stílusok és egyéb zenék.


Mikor ajánlom Neked a Régi Új Zenék Blogját:
 
Ha szereted a 70-es, 80-as, 90-es és 2000-es évek zenéjét
Ha szereted a klasszikus pop vagy pop-rock zenét
Ha imádod a diszkózenét, az italo-t, a dance-t, az eurobeat-ot
Szereted a misztikus-egzotikus, relaxációs álomzenéket
Imádod a modern ütős tánczenéket a house-t, a techno-t, a trance-t és társaikat
Szereted a filmzenéket, a világzene-dance-t, vagy a kísérleti zenéket
Rajongsz a szintizenékért mint a szinti-pop, spacesynth, electro

Folytatás: Rádióadók és zenei tv-k


Ha kíváncsi vagy a háttérre, vagy rám, kattints a menüben a "Háttér" gombra!

2011.06.28.


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!

5 megjegyzés:

  1. Szia!

    Az SG Fórumon láttam a linked és így kerültem az oldalra, ami nagyon tetszik és várom a folytatást.
    További jó munkát kívánok hozzá.
    joci

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm.Nem fogok csalódást okozni.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik az oldal! Ma találtam rá és szinte minden cikket megnéztem-átfutottam-elolvastam. Imádom a zenét, mindenevő vagyok, pl. a fentebb felsorolt stílusok mindegyikét kedvelem. Ez az oldal egy igazi csemege számomra ezen apropóból, nagy kedvvel olvastam a postokat. Sok sikert a további bejegyzésekhez!
    Üdvözlettel:

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, és nagyon örülök, hogy tetszik.Még sok-sok olvasmányban lesz részed itt.

    VálaszTörlés
  5. Kíváncsian várom. :)

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.
ca-pub-3250028034952783